30.10.2023
Redakce

PREVIEW: Šlágr se Spartou obohatí halloweenský doprovodný program

Úterní program Tipsport extraligy nabídne v enteria areně atraktivní podívanou. Souboj dvou tradičních rivalů, Dynama a Sparty, tedy první a třetího týmu soutěže vypukne v 18:00. Pro fanoušky navíc bude připraven speciální halloweenský doprovodný program, přijďte na utkání v tematickém kostýmu, či s pomalovaným obličejem do halloweenského motivu, odneste si sladkou odměnu a užijte si speciální program.

Dynamo zakončilo uplynulý týden vítězně, na kladenském ledě zvítězilo 6:2 a vrátilo se zpět na čelo extraligové tabulky. Vítězství se však nerodilo tak lehce, jak by se mohlo podle výsledku na první pohled zdát, po čtyřiceti minutách byl stav nerozhodný 2:2. Východočechům pomohl dobrý vstup do třetí třetiny, ve které zkompletoval hattrick Tomáš Hyka. „Závěr utkání s Kladnem byl z naší strany povedený, napadaly nám tam góly, takže myslím, že nám to může pomoci i do úterního zápasu se Spartou,“ říkal obránce Tomáš Dvořák.

„Bude plný stadion, lidi budou fandit, což může hrát v náš prospěch,“ věří Dvořák a zároveň dodává: „Mají kvalitní tým, takže očekávám super zápas.“ Vstupenky na sezení na tento atraktivní duel jsou prakticky vyprodané, zbývají ještě vstupenky na stání, očekává se tedy výborná kulisa zaplněné enteria areny.

První vzájemný duel mezi Pardubicemi a Spartou letošní sezony dospěl až do samostatných nájezdů, v nichž byl úspěšnější pražský celek a zvítězil 4:3. „Na Spartě jsem dostali gól až v závěru základní hrací doby, což byla škoda, že jsme neudrželi vedení, nakonec rozhodly až nájezdy. Myslím, že to bude podobný zápas jako ten první a doufám, že vyhrajeme.

Sparta Praha získala za patnáct zápasů třicet bodů, což jí aktuálně zajišťuje třetí příčku, je o pět bodů za prvními Pardubicemi. Nyní je na vítězné vlně, třetí výhru v řadě přidal pražský celek v neděli proti Ocelářům, které zdolal 3:2 po prodloužení. „Jsem strašně rád, že diváci jdou domů a měli dnes všechno, snad až na ty penalty, které jsme ale nechtěli. I když jsme dostali gól, tak jsme začali utkání jinak dobře, když to vezmu jako celou první třetinu. Hráli jsme dál a nezbláznili se z toho, vytvořili jsme si pár dobrých šancí, dali gól v přesilovce a pak přidal další Moravčík. Celkově to byl solidní výkon proti čtyřnásobnému mistrovi. Jde o tým, který je strašně silný a dobře organizovaný, ví, jak má vyhrávat takhle těžké a těsné zápasy. Klobouk dolů před naším mančaftem. Odmakali jsme celý zápas, a i když jsme pak dostali pozdní gól na 2:2, jeli jsme dál,“ hodnotil utkání sparťanský trenér Pavel Gross.

K šlágru s Dynamem se pro web hcsparta.cz vyjádřil útočník Josh Kestner, jenž pomohl Spartě k výhře nad Třincem dvěma góly: „Na Pardubice se připravíme jako na všechny ostatní soupeře. Musíme hrát jako jeden tým a nenechat se rozhodit chybami.“

Pražené jsou týmem s nejmenším počtem obdržených branek v soutěži (32), zároveň mají nejlepší oslabení s úspěšností ubráněných přesilovek soupeře téměř 96 procent. Jejich neproduktivnějším hráčem je sedmnáctibodový Roman Horák (6+11), nejlepším střelcem pak se sedmi zápasy Michal Řepík. Ve dvanácti utkáních nastoupil do sparťanského brankoviště Jakub Kovář, jenž má úspěšnost zákroků 91.67 %, do zbylých tří pak Josef Kořenář, jenž byl u výhry Sparty nad Dynamem.

Speciální zápas s halloweenskou tematikou

Utkání se Spartou bude ještě speciálnější! Úterní extraligový šlágr na pardubickém ledě bude ve znamení Halloweenu. Zápas, který pravděpodobně překoná naši dosud nejvyšší návštěvu v letošní sezóně, tak dostane další náboj.

Přijďte na zápas v halloweenském kostýmu, tematickém oblečení nebo s pomalovaným obličejem a můžete se těšit na sladkou odměnu a automatické zapojení do soutěže o nejlepší převlek. Nejpovedenější kostýmy ukážeme v průběhu zápasu na kostce a ten nejlepší poté obdrží hodnotnou cenu. Tematicky bude pojata také přestávková soutěž - také zde bude hrát roli váš kostým. Právě ten je totiž vstupenkou do tradiční soutěže s partnerem klubu mlékárnou Tatra.

Na co dalšího se můžete těšit?

  • Tematická scéna stadionu v halloweenských barvách
  • Soutěž o nejlepší kostým, či převlek
  • Trick or treat (Halloweenský zvyk pro děti v mnoha zemích světa. Děti v kostýmech chodí od domu k domu a prosí o koledu jako jsou sladkosti tím, že řeknou „Trick or treat“. Do češtiny se překládá jako halloweenské koledováni.)
  • Přestávková soutěž v kostýmech
  • Malování na obličej na ochozu vpravo od hlavního vstupu do enteria areny

Vstupenky na domácí utkání se Spartou můžete zakoupit online ZDE.

Betano Betbuilder

Doporučení Jakuba Vilikuse, bookmakera Betana: „Pardubice doma ještě neprohrály a budou chtít oplatit Spartě porážku z venkovního utkání v Praze. Věřím, že se jim to doma podaří a gól vstřelí Hyka, který se v posledním utkání zaskvěl hattrickem. Na výhru Dynama do rozhodnutí a gól Tomáše Hyky najdete zajímavý kurz 4.10.“

Vsadit si můžete ZDE.