16.09.2023
Redakce

PREVIEW: Pardubice vyráží k druhému duelu na led Kladna

Extraligový kolotoč se začíná roztáčet a pardubický tým čeká v neděli první venkovní duel nové sezony Tipsport extraligy. V neděli od 16:00 se v rámci 2. kola představí na domácím ledě Rytířů, kteří narozdíl od Dynama první extraligový duel sezony nezvládli.

Svěřenci trenéra Václava Varadi vyrazí v druhém kole české nejvyšší soutěže do středních Čech, duel na kladenském ČEZ STADIONU vypukne v neděli od 16:00. Pardubičtí hokejisté budou chtít navázat na úspěšný vstup do nového ročníku, v pátek v domácím prostředí nastříleli Litvínovu pět branek a zvítězili poměrně jasným výsledkem 5:1, ale utkání až tak jednoznačné jako výsledek nebylo. „Chtěl bych poděkovat soupeři za zápas. Nebylo to pro nás jednoduché, Litvínov dobře forčekoval a bruslil. Za stavu 2:1 jsme malinko znervózněli a ve druhé třetině jsme měli pouze čtyři střely. Tam to z naší strany nebylo moc dobré. Roman Will nás v některých situacích velmi dobře podržel a to jednogólové vedení jsme ustáli. Ve třetí třetině přišly branky, které utkání zlomily na naši stranu. Poté už jsme to zkušeně dohráli a nedali soupeři žádnou vážnější příležitost. Jsme hrozně rádi za výkon a také za fantastickou diváckou kulisu,“ říkal po utkání hlavní trenér Dynama Václav Varaďa.

Pardubicím v prvním extraligovém utkání nové sezony k výhře hodně pomohla druhá útočná formace, hned dva přesné zásahy si na své konto připsal Lukáš Radil, jeden Robert Kousal a u těchto tří branek měl první asistenci Tomáš Zohorna. Dynamo se nachází v dobrém rozpoložení, vyhrálo totiž poslední tři duely v Lize mistrů a následně také úvodní extraligový duel.

Rytíři si zahrají poprvé v sezoně na domácím ledě, první zápas v novém ročníku odehráli totiž na ledě Olomoucí. Oba týmy ostré extraligové tempo hledaly, ale Olomoučtí byli přeci jen úspěšnější a dokázali Kladno porazit jedinou trefou. Zápas tak skončil prohrou Kladna nejtěsnějším možným rozdílem 0:1. Adam Brízgala předvedl skvělý výkon, ale jeho 28 zákroků a úspěšnost zákroků 96,55 % nestačilo. Nejvyšší čas na ledě si připsal Jake Dotchin a hned po něm Tomáš Plekanec, přestože mu je 40 let, tak jako jeden z klíčových hráčů Kladna strávil na ledě takřka 23 minut. Kanadské body ale hráčům Kladna schází, zato trestných minut Kladeňáci posbírali už 17 (6 minut Dotchin, 7 minut Procházka, 5 minut Ticháček a po 2 minutách dostal Plekanec a Strnad).

„Byl to bojovný a obětavý zápas. První třetinu jsme byli trochu pomalejší, druhou třetinu jsme zase měli lepší pohyb v útočném pásmu. Třetí třetinu to bylo nahoru dolů, Olomouc měla o přesilovku víc. Nepodařilo se nám dát gól, proto jsme prohráli,“ hodnotil první duel sezony kladenský trenér Otakar Vejvoda mladší.

Rytíři sehráli v rámci přípravy na nový extraligový ročník devět utkání, z nichž odešli vítězně jen třikrát. Východočechy ale jistě nečeká nic lehkého, v minulé sezoně hráli s Kladnem také hned v úvodu sezony a zvítězili až po prodloužení, další tři vzájemné duely v minulé sezoně už Pardubice zvládly za tři body.

Pokud se nechystáte vyrazit podpořit Pardubice přímo na kladenský zimní stadion, tak duel startující v 16:00 můžete sledovat na O2 TV Sport.