14.10.2023
Redakce

PREVIEW: Dynamo jede do Karlových Varů

Náročný program pardubických hokejistů pokračuje. Po pátečním skalpu Mladé Boleslavi zamíří v neděli na led Karlových Varů. Energie se momentálně nachází na sedmém místě tabulky. Poprvé se Pardubáci postaví bývalému spoluhráči v brance soupeře, Dominiku Frodlovi. Zápas v Karlových Varech začíná v 15:30.

Dynamo dále pokračuje v dobré formě. V extralize ještě v deseti odehraných zápasech neprohrálo za tři body, jediné dvě porážky přišly po nájezdech. Ve zbývajících osmi zápasech svěřenci Václava Varadi uspěli za tři body a jsou v čele extraligové tabulky. Se shodným počtem 26 bodů pronásleduje Pardubice na druhém místě Litvínov.

V pátek Pardubičtí porazili v enteria areně ve speciálním utkání Mladou Boleslav 3:1. Potvrdili tak, že domácí prostředí je zatím velkou výhodou, v dosavadních pěti zápasech před vlastními fanoušky ještě neztratili ani bod a vstřelili v nich průměrně 4 branky.


Výhru nad Mladou Boleslaví řídil dvěma góly Robert Říčka. Druhý zásah přišel v přesilové hře a početní výhodu využil ve třetí třetině také Lukáš Sedlák. Dynamo v posledních třech zápasech využilo 4 přesilové hry z 9 pokusů a zdá se, že se v této dovednosti postupně zvedá.

„Snažíme se na tom pracovat, někdy to tak je, že to tam padá a někdy je třeba slabší období. Myslím, že tady máme dobré hráče v týmu a že ty přesilovky půjdou na horu. Že když bude takhle vyrovnaný zápas, tak třeba tou přesilovkou překlopíme zápas na svou stranu,“ říká o početních výhodách střelec Robert Říčka.


Karlovy Vary zatím odehrály devět extraligových zápasů. Připsaly si 5 výher (1 z toho po nájezdech) a čtyři porážky. Se ziskem 14 bodů je Energie na sedmém místě tabulky. Nachází se ale ve velmi nahuštěném středu, čtvrtý Hradec Králové a desátou Olomouc dělí v tabulce pouhé čtyři body.

Nejproduktivnějším hráčem Energie je zatím útočník Dávid Gríger, který v devíti zápasech zapsal devět bodů (5+4).

Brankář Dominik Frodl, který ještě loni oblékal pardubický dres, vládne extraligovým gólmanům. V devíti zápasech čelil 244 střelám a má nejvyšší procentuální úspěšnost zásahů – 93.49. Jednou také udržel čisté konto.

Zápas Dynama na ledě Energie začíná v neděli 15. října v 15:30.

Vsaďte si na nedělní zápas s naším premium partnerem Betano! Pardubice loni oba dva vzájemné zápasy ve Varech zvládly. Vždy vstřelily 3 a více gólů a bodově se v obou případěch prosadil Robert Kousal i Lukáš Radil. Proto Betano právě pro tyto možnosti připravilo Bet Builder v celkovém kurzu 2.95. Vsadit si můžete ZDE.