18.10.2023
Redakce

PREVIEW: Béčko v Chrudimi přivítá Sokolov

Dynamo B čeká po urvané výhře 2:1 v prodloužení ve Znojmě další náročné utkání, tentokrát proti sedmému Sokolovu. Západočeši si budou chtít na ZS Chrudim spravit chuť poté, co doma podlehli Jihlavě 1:3. Naopak pardubická rezerva se pokusí navázat na poslední tři zápasy, v nichž brala pokaždé alespoň bod. Duel startuje ve středu 18. října od 18 hodin.

Svěřenci Richarda Krále naposledy přišli o všechny tři body v Přerově, kde o těsné prohře 3:4 rozhodovala třetí třetina, v níž domácí celek nastřílel tři branky a strhl vedení na svou stranu. Od té doby vyhrálo béčko nejprve v Jihlavě 4:1, a to díky dvěma trefám Michala Pochobradského, který si svými výkony vysloužil i nominaci do A týmu, a gólům Jakuba Lichtaga a veterána Tomáše Kauta do prázdné branky. Dále bodoval rezervní tým Pardubic také doma proti Zlínu, kde padl 1:2 v prodloužení, a ve Znojmě, kde naopak 2:1 v prodloužení zvítězil.

„Před zápasem bychom dva body brali, ale vzhledem k průběhu nás mrzí, že nemáme tři. Bohužel jsme udělali obrovské množství zbytečných zákroků a hráli často v oslabení. To se nám nemůže stávat, na druhou stranu jsme ta oslabení, až na ten jeden gól, zvládali,“ hodnotil poslední duel proti Orlům hlavní trenér Dynama B Richard Král.

Skvělými výkony se v letošní sezoně prezentují oba pardubičtí brankáři, David Honzík a Tomáš Vomáčka. První jmenovaný byl ve Znojmě klíčovou postavou, když dokázal zlikvidovat neuvěřitelných 49 střel a obdržel pouhý jeden gól. „Byla tam velká obětavost a skvělý brankář Honzík. Kdyby se nám podařilo před tím vyloučením v závěru využít to přečíslení, tak by bylo rozhodnuto. Měli jsme marodku, někoho povolalo áčko… Konečně si to sedá a sbíráme body. Chceme hrát aktivní hokej, ale ne hůra hokej. Dnes jsme v podstatě ale spokojeni,“ dodal Richard Král.

Sokolov však se svými posledními zápasy jistě spokojený nebude, z posledních čtyř utkání totiž získali Sokoli body pouze doma proti Přerovu, jejž porazili suverénně 3:0. Jinak ale nestačil západočeský mančaft před vlastními fanoušky na Jihlavu, která si z Karlovarského kraje odvezla výhru 3:1, a ani na první Porubu či páté Litoměřice. Baník však bude doufat v přetržení šňůry proher, přičemž důležitou roli v tomto snažení by mohl hrát útočník Daniel Kružík, jemuž se v prvních 11 zápasech podařilo nasbírat 12 bodů (2+10).

Dokáže pardubické béčko navázat na poslední tři duely a bodovat také proti Sokolovu? Klání startuje v 18:00.