05.05.2022
Redakce

Nové smlouvy, návraty i dravé mladí. Dynamo buduje širší kádr

Pardubický klub dále pokračuje v budování kádru na nový ročník, a to i s ohledem na rozvoj mladých hráčů ve spolupráci s partnerským klubem z Vrchlabí. Novou dlouhodobou smlouvu podepsal Jan Zdráhal, z juniorů přechází produktivní útočník Robin Kaplan. Vrací se také hráči z hostování – Martin Bučko, Michal Rouha. V širším kádru Dynama budou i brankář Vojtěch Nečas a obránce Vít Kaštánek.

„I v nadcházející sezoně budeme pokračovat ve spolupráci s Vrchlabím. Ukázalo se, že nám přináší ovoce, obehráli a rozehráli se nám hráči, kteří byli v Pardubicích méně vytěžovaní nebo byli po zranění. Většina hráčů, s nimiž jsme podepsali nebo prodloužili smlouvy, bude působit v nadcházející sezoně v týmu našeho partnerského klubu,“ vyjádřil se sportovní ředitel Dynama Dušan Salfický.

Ten dále také nastínil, jak by měla spolupráce s Vrchlabím pro sezonu 2022/23 vypadat. „Spolupráce by měla být ve stejném duchu a to, že bude ve Vrchlabí více našich hráčů, pro ni nic neznamená. Znamená to akorát pro nás větší možnost vyzkoušet mladé kluky, kteří přišli z juniorky nebo jsou těsně po přechodu do seniorského hokeje, prezentovali se dobrými výkony, aby na ně navázali a dostali ještě větší herní prostor.“

Východočeský klub se domluvil na víceleté spolupráci s obráncem, který prošel v Pardubicích mládežnickými kategoriemi a i v seniorském hokeji strávil značnou část své dosavadní kariéry v Dynamu. „Na Honzu Zdráhala jsme se mohli vždy, když bylo potřeba, spolehnout. Patří k těm nejpoctivějším hráčům a rozhodl se svoji budoucnost spojit s naší organizací. S největší pravděpodobností začne sezonu ve Vrchlabí, kde nám pomůže s výchovou mladých kluků, kteří přichází z juniorky nebo tam působí rok po juniorce. Jsme za tuto spolupráci velice rádi, protože Honza je skvělý člověk a máme vyzkoušené, že když je potřeba, tak může kdykoliv naskočit zpátky do extraligy,“ okomentoval prodloužení spolupráce Salfický.

V uplynulém ročníku posbíral Robin Kaplan v juniorské extralize v 54 utkáních 84 kanadských bodů, byl nejproduktivnějším hráčem týmů a také na předních příčkách produktivity celé soutěže, čímž si vysloužil profesionální kontrakt. „Robin restartoval svoji kariéru po těžkém zranění, přišel do Pardubic, kde pracoval s kondičním trenérem a vrátil se ve skvělém stylu, když ovládl bodování v juniorce. Domluvili jsme se na jeho přestupu ze Šumperku, který na něj měl práva, a Robin bude nyní už kmenovým hráčem Dynama. Podepsali jsme tříletý kontrakt, pro letošní ročník bude působit v našem partnerském klubu.“

„Z juniorů jsme podepsali smlouvu také s obráncem Vítem Kaštánkem, jenž patřil ke stabilním obráncům v juniorce a vyzkoušel si i extraligu. Vidíme v něm potenciál, nyní dostane šanci a prostor ve Vrchlabí a uvidíme, jak se adaptuje na dospělý hokej,“ uvedl sportovní ředitel k podpisu smluv s dvěma hráči, kteří přechází z mládeže Dynama do seniorského hokeje.

Do širšího kádru Dynama se vrací z hostování v Českých Budějovicích slovenský reprezentakt Martin Bučko, jemuž dále běží smlouva s Dynamem. Stejně tak mládežnický reprezentant Michal Rouha, který strávil většinu uplynulé sezony v Litoměřicích, ale nastupoval také za pardubické juniory.

Šanci prosadit se v seniorském hokeji dostane jednadvacetiletý brankář Vojtěch Nečas, jenž působil v posledním ročníku převážně v druholigovém Hronově, předtím prošel pardubickou mládeží. „Prezentoval se kvalitními výkony ve 2. lize v Hronově, vyzkoušel si i na pár zápasů Chance ligu a nyní bychom mu chtěli dát větší prostor právě v 1. lize,“ říká Dušan Salfický.

„Tito zmiňovaní hráči a i někteří junioři, kteří mají potenciál směrem do A týmu, jako je Daniel Herčík a Dominik Pavlata, trénují s A týmem Dynama. Jsou i pod dohledem našeho trenéra Honzy Starého, který zůstává součástí realizačním týmu ve Vrchlabí, takže o nich má kompletní přehled. Kluci, kteří budou v základní sestavě našeho partnerského klubu, se následně v srpnu přesunou do Vrchlabí, kde se připojí k hráčům, kteří již trénují ve Vrchlabí,“ nastínil program sportovní ředitel Pardubic.