11.01.2019
Jan Hrabal

Nicholas Schaus se vrací do Dynama!

PARDUBICE — Nejproduktivnější extraligový obránce předminulé sezony hlásí svůj návrat na východ Čech. Pardubickou defenzívu vyztuží americký zadák Nicholas Schaus. Dvaatřicetiletý bek nastoupí již v pátečním duelu proti Chomutovu.

„Ve snaze posílit mužstvo před závěrem letošní sezony se nám podařilo domluvit na spolupráci s Nicholasem Schausem. Nick zná naše prostředí, u nás se mu dařilo, jsme velice rádi, že se nám podařilo dohodnout na jeho návratu k nám. Prozatím přebíráme jeho smlouvu z Komety Brno do konce sezony s tím, že obě strany jsou otevřeny dalším jednáním,“ informoval předseda představenstva a generální manažer klubu Dušan Salfický.

Nicolas Schaus hrál v červenobílém dresu v ročníku 2016/2017. Se ziskem 36 kanadských bodů byl nejproduktivnějším obráncem základní části soutěže. „Nick tady prožil také těžký závěr sezony 2016/2017, ví tedy do čeho jde. Jeho chuť pomoci Pardubicím je pro nás velice důležitá. Jsme v kontaktu a moc se těší zpět. Věřím, že nám výrazně pomůže!“ doplnil šéf klubu.

Po zmíněné úspěšné sezoně v Pardubicích odešel do kontinentální hokejové ligy, kde postupně oblékal dresy Metallurgu Magnitogorsk, Kunlunu Red Star a Slovanu Bratislava. V této sezoně dále působil v brněnské Kometě.

„S Nickem jsem tady hrál, jeho návrat do Pardubic vítáme. Věřím, že nám pomůže v obraně, v útoku i jako lídr v kabině,“ okomentoval jeho opětovný příchod asistent trenéra Petr Čáslava.

Nicholas Schaus přicestoval do Pardubic v pátek odpoledne a je dle svých slov naplno připraven nastoupit k večernímu duelu s Chomutovem. „Rád se vracím do známého prostředí, kde se mi dařilo, za kamarády a již opětovnými spoluhráči. Chci co nejvíce Dynamu pomoci a v první řadě se ještě pokusit o odvrácení baráže,“ řekl ke svému návratu ofenzivní obránce.

Nicholas Schaus

  • Post: obránce
  • Datum narození: 3. července 1986
  • Výška: 180 cm
  • Hmotnost: 86 kg
  • Držení hole: pravé