07.11.2022
Redakce

Národní tým? Zážitek na celý život, říká Poulíček

Svou pílí se postupně vypracoval v jeden ze základních stavebních kamenů kádru Dynama, v minulé sezoně byl zvolen kapitánem. A nyní v devětadvaceti letech byl Patrik Poulíček za svou dřinu odměněn premiérovou nominací do národního týmu.

Kdy jste se dozvěděl, že jste byl donominován na Karjala Cup?
Nějaké malé náznaky jsem se dozvěděl před zápasem se Spartou, trenér Rulík mi poté oznámil, že je to oficiální a měl bych jet na sraz národního týmu. Věděl jsem to tedy chvilku před utkáním.

Určitě vám musela dorazit celá řada gratulací, nerozhodilo vás to trochu před utkáním?
Žádné jsem neviděl, měl jsem vypnutý mobil. Uvidím, co přijde, až si ho po zápase v autobuse zapnu a teprve začnu sdílet pocity s rodinou a blízkými. Musím ještě splnit pár věcí co se týče osobního života a vyřídit nějaké záležitosti, než v pondělí odjedu na reprezentační sraz.

Po výhře nad Spartou se na pondělní sraz národního týmu pojede ještě lépe, že?
Rozhodně. Jsme šťastní, že jsme to zvládli a byli schopni při nepříznivém vývoji a herní převaze Sparty ve druhé třetině zvládnout koncovku zápasu a odvést si tři body.

Co myslíte, že těsný zápas rozhodlo? Mohla to být i hra v početní výhodě a nevýhodě?
Speciálními týmy jsme si dnes pomohli, v přesilovce jsme vstřelili jeden gól, který byl vítězný, a v oslabení neinkasovali. Rozhodně to byl jeden z dílků skládačky, kterou jsme poskládali k vítězství.

Jak se těšíte do finského Turku, byl jste tam někdy?
Nemám to úplně v živé paměti, ale myslím si, že ano. Myslím, že jsme tam hráli s Pardubicemi Champions Hockey League. Mám smíšené pocity s nervozitou, ale moc se těším a uvidíme, jak to bude vypadat.

Dostal jste už nějaké informace, jaký by měla být vaše role v národním týmu? Měla by být podobná jako v Pardubicích?
S nikým jsem zatím nebyl v kontaktu, mluvil jsem jen s naším hlavním trenérem Radimem Rulíkem. Padlo pár vět o mé roli v týmu, ale teprve uvidím, jakou roli mi trenéři národního týmu přidělí.

V minulé sezoně jste se stal kapitánem Dynama, nyní přišla premiérová pozvánka do reprezentace. Je to pro vás další milník v kariéře?
Určitě. Už mi proběhlo hlavou, že je to nějaký splněný sen a asi si to ještě dlouho ponesu v sobě. Budu se snažit podat dobré výkony, ukázat se v dobrém světle, ale zážitek to bude na celý život.