24.11.2019
Redakce

Michal Pochobradský: Pomůžeme si jedině sami!

Dynamo zajíždělo na led nováčka z Kladna, kterého v posledním vzájemném zápase dokázalo přehrát, Pardubice zároveň pomýšlely na odpoutání se ode dna extraligové tabulky. To se Dynamu nepovedlo, i přesto, že v zápase vedlo už 2:0. Domácí ale dokázali třemi góly otočit a utkání tak k neradosti pardubických hokejistů skončilo výsledkem 3:2 pro Kladno. Pro Pardubice se jednalo už o čtvrtou prohru v řadě. Příčinu prohospodaření vedení se v rozhovoru snažil najít Michal Pochobradský.

První třetina v Kladně gól nepřinesla, v té druhé se jako první prosadil z dorážky Radoslav Tybor a poté následoval gól Roberta Kousala. Pardubice tak vedly o dvě branky. „Nám už se to takhle párkrát stalo, že jsme vedli, ale potom, já nevím, co se stane, my si asi myslíme, že už je konec, a takhle to dopadá,“ zoufal si mladý útočník.

Pardubice se i dnes mohly opřít o výborně chytajícího Ondřeje Kacetla. „Přestože prohráváme, tak to dost stojí na něm a drží nás!“ všímá si dvacetiletý centr, který letos nastoupil i v dresu prvoligové Jihlavy. „Kladno taky mohlo dát víc gólů, mělo hodně šancí,“ doplnil.

Kladenští zápas dokázali otočit, což se mu doma povedlo poněkolikáté v sezoně. „Je tady menší kluziště, je to blízko k brance, oni začnou odevšad víc střílet a prostě to tam napadá,“ zamyslel se Michal Pochobradský a dodal, že je hraní na menším kluzišti rozdíl. „Dá se říct, že my si to teď rozdáváme s Litvínovem. Týmy nad námi vyhrávají,“ popisoval Pochobradský a dodal: „My hrajeme v úterý s Libercem, musíme si vyčistit hlavu.“