09.12.2021
Redakce

Matěj Blümel a Adam Musil obdrželi nominaci na Channel One Cup

Trenéři českého národního týmu nominovali na ruský Channel One Cup rovnou dva zástupce pardubického hokeje – útočníky Matěje Blümela a Adama Musila. Národní mužstvo odehraje 16. prosince zápas v Praze proti Finům, poté se přesune na dva víkendové duely do Moskvy na zbytek turnaje.

Jednadvacetiletý odchovanec Matěj Blümel si zahraje i na druhém turnaji reprezentačního výběru v této sezoně. Na minulém turnaji v Helsinkách se i jednou přesně trefil. „Jsem rád, že jsem byl nominován. Vůbec jsem nečekal, že bych mohl jet i teď, těším se. Je to skvělý turnaj a těším se na to. V nominaci je hodně zkušenějších a starších hráčů, než bylo ve Finsku na Karjale. Jsem určitě rád, že jedeme s Adamem spolu, známe se a jsme kamarádi,“ prohlásil Blümel po nominaci.

Matěj Blümel navazuje na povedené výkony v loňské sezoně, momentálně má v extraligové sezoně na svém kontě 16 bodů (7+9) ve 28 odehraných utkání.

Po absolvování Mistrovství světa v Rize obdržel Adam Musil pozvánku v letošní sezoně na rozdíl od spoluhráče Blümela poprvé. „Jsem samozřejmě strašně moc rád. Je to velká čest nasadit si na sebe český národní dres. Už od dvacítek, když jsem měl příležitost, jsem si každou akci moc užil. Doufám, že to bude takové i příští týden. Jsem rád, že jsem se do nominace dostal a mám v Dynamu důvěru od spoluhráčů a trenérů, kteří mi neustále věří a dávají mě do situací, kde můžu být úspěšný, ale práce pro mě nekončí. Určitě to cítím jako odměnu. Jak pro mě s Matějem, tak pro značku Dynama je rozhodně pecka, že jedeme společně a doufám, že se nám tam bude dařit a značku vylepšíme jenom v dobrém,“ prozrazuje 24letý Musil.

Adamu Musilovi se v posledních utkáních dařilo ve formaci s Anthonym Camarou a Robertem Kousalem, jejich výkony směrem do ofenzivy šly nahoru. „Všichni jsme si tak nějak uvědomili, co umíme. Bylo to o tom si jen vyjít vstříc, což se nám v posledních zápasech dařilo. Více spolu komunikujeme jak na ledě, tak mimo něj, což nám pomáhá jak v lajně, tak týmu. Doufám, že to takto bude pokračovat a i do budoucna budeme mít dobré výsledky.“

Adam Musil po příchodu z Liberce ukazuje svoji sílu i v pardubickém dresu, když ve 27 zápasech posbíral 14 bodů (8+6) a svoji bojovnou hrou pomáhá Dynamu ke třetímu místu v tabulce.