28.06.2023
Redakce

Marek Voženílek po návratu do Pardubic: Užívám si, že jsem doma

Jednou z posil Dynama B před nadcházející sezónou je také defenzivní obránce Marek Voženílek, který se do mateřského klubu vrací po čtyřech letech strávených v druhé nejvyšší české soutěži, kde naposledy hájil barvy Vsetína. „Na návrat jsem se hodně těšil. Znám tu spoustu kluků, takže nebyl žádný problém. Všechno je to díky tomu daleko jednodušší," říká Voženílek po návratu do organizace pardubického Dynama.

Třicetiletý obránce naskočil v dresu Dynama naposledy v sezóně 2018/2019, kdy se objevil ve dvou extraligových zápasech. Nyní se vrací do organizace Dynama, kde by měl zastávat roli jednoho z nejzkušenějších hráčů B týmu. „Na návrat jsem se hodně těšil. Znám tu spoustu kluků, takže v kabině nebyl žádný problém. Užívám si, že jsem doma," říká Marek Voženílek.

Během kariéry už se potkal také s členy realizačního týmu. „S Honzou Starým se znám, hráli jsme spolu. Jiří Malinský mě naopak vedl při mém prvním angažmá v dospělém hokeji, když jsem hrál v Trutnově. Znám i Tomáše Rolinka, takže i tohle mi určitě může pomoci. Všechno je to díky tomu daleko jednodušší."

Většinu týmu poznal třicetiletý obránce také v loňské sezóně. Tehdy ještě na straně soupeře. „Přišlo mi, že proti nám hráli kluci dobře. Po zápase jsem jim říkal, že byli lepší. V jednom zápase celou dobu vedli, my jsme to pak otočili ve třetí třetině. Celkově, co jsme se s klukama bavili, říkali, že to prohrávání o gól zažívali skoro celou sezónu. Asi na nich už ležela i nějaká deka."

V dresu Vsetína naskočil Marek Voženílek v uplynulém ročníku do 48 utkání, ve kterých zapsal jedenáct kanadských bodů a pomohl tak k druhému místu v Chance lize.

Nyní už má za sebou téměř osm týdnů náročné letní přípravy jako hráč Dynama B. „Každý rok je to skoro stejné. To léto je prostě náročné, letos to pro mě bylo ještě o něco těžší, než v minulých letech," popisuje zkušený obránce, který by měl patřit k nejzkušenějším hráčům v týmu. „Věkový rozdíl mezi mnou a mladými kluky je určitě znát. Jsou o několik kilo lehčí, než já, takže na kopcích je úplně chytat nejde. Je to trošku honička, snažím se to ale zvládat."

A jaký je nyní plán béčka? „Od začátku července budeme mít volno. Pak se po nějakém odpočinku sejdeme, budou nás čekat testy, suchá a následně půjdeme na led," zakončuje Voženílek.