30.08.2023
Redakce

Lukáš Sedlák je novým kapitánem Dynama! Je to velká zodpovědnost, říká

Hráči Dynama si před startem sezóny zvolili nového kapitána. Stal se jím Lukáš Sedlák, jeho asistenty budou Tomáš Zohorna a Patrik Poulíček. „Je to velká zodpovědnost. Doufám, že nezklamu a že ten tým budu vést dobře,“ říká nový kapitán Dynama.

Lukáš Sedlák posílil Dynamo v prosinci 2022 a ihned se stal velkou osobností týmu. V základní části odehrál 25 zápasů a připsal si v nich 27 kanadských bodů, dalších 8 přidal v play-off. Svými výkony zaujal celou hokejovou republiku a na slavnostním galavečeru byl vyhlášen Hokejistou sezony Tipsport extraligy 2022/23.

Těsně před startem nové sezony byl svými spoluhráči zvolen kapitánem týmu.

„Pocit je to skvělý, zároveň je to velká zodpovědnost. Přede mnou tu byla spousta dobrých kapitánů, i v dlouholeté historii Dynama. Doufám, že nezklamu a že ten tým budu vést dobře. Samozřejmě, nejsem v tom sám, je nás tam na tohle víc. Na mě to takhle dopadlo, ale máme tam Tomáše Zohornu a Patrika Poulíčka, kteří mi budou pomáhat. Určitě na to nejsem sám, v kabině je nás víc, kteří jsme lídři a kteří mohou mít slovo. Já se hlavně budu snažit jít příkladem na ledě a třeba ten tým nějakým způsobem strhnout,“ říká nový kapitán Dynama.

Že bude po své první sezoně v Pardubicích zvolen kapitánem, Lukáš Sedlák nečekal.

„Popravdě jsem to moc nečekal. Spíš jsem si myslel, že to bude někdo z Pardubic, přímo Pardubák. Ale samozřejmě jsem za to rád a klukům děkuju za důvěru. Doufám, že nezklamu a vyrovnám se těm kapitánům, kteří tu byli dřív.“


Spoluhráči z kabiny o něm často mluví jako o skvělém motivátorovi.

„Já doufám, že díky tomu budu dobrý kapitán, ale na druhou stranu bych neřekl, že jsem nějaký velký motivátor. Spíš se snažím jít příkladem, než že bych moc mluvil v šatně. Samozřejmě, když je potřeba něco říct, tak s tím nemám problém a v šatně něco řeknu, ale spíš se snažím to vést na ledě,“ upřesňuje český reprezentant.

V nové roli se Lukáš Sedlák nic měnit nechystá.

„Nechci nic měnit v tom, jak se chovám, protože to by nebylo dobře. Budu snad furt stejný člověk i spoluhráč v kabině. Budou tam nějaké věci spíš organizační, které budu řešit víc, ale na ledě budu chtít být víceméně stejný,“ uzavírá nový kapitán týmu.