28.03.2023
Redakce

Kapitán B týmu Tomáš Kaut pokračuje v Dynamu!

Pardubický B tým hlásí důležitý podpis pro nadcházející sezony! Smlouvu s pardubickým klubem prodloužil útočník, který působil v Dynamu již jako mládežník a v premiérové sezoně Pardubic B byl jedním z lídrů. Tomáš Kaut bude v pardubickém klubu působit i v dalších letech.

„Tomáš Kaut je pro nás hodně důležitý hráč. Jsme rádi, že jsme se s ním domluvili na prodloužení smlouvy, protože ho bereme jako Pardubáka. Pro tým odvádí maximální práci jak v kabině, tak na ledě,“ vyjádřil se k prodloužení smlouvy s třiatřicetiletým útočníkem sportovní manažer Dynama B Tomáš Rolinek.

„Samozřejmě jsem rád, že jsme se s Pardubicemi domluvili na další spolupráci. Už jsem tak nějak cítil, že cestování bylo docela dost, takže jsem rád, že mohu i nadále bojovat za Dynamo. Už se těším na další sezonu, mám také nějaký věk a chtěl bych z každé sezony mít radost. Letos to úplně tak nebylo, tak věřím, že ta další bude lepší,“ řekl po podpisu nové smlouvy Tomáš Kaut, jenž poprvé přišel do pardubického klubu jako junior v roce 2006.

@hcpceofficial ✍🐴 Tomáš Kaut i nadále v červenobílém!❤ Kapitán B týmu podepsal s Dynamem víceletou smlouvu.🤩 #zaDynamo #hcdynamopardubice #hcpce #hcdynamo #fyp #foryou #fypシ #hockeytiktoks #hockey #pardubice ♬ La Cosa Nostra - KOTLÁR SECURITY

Je pro tebe výhodou, že můžeš hrát blízko od Žďáru nad Sázavou, odkud pocházíš?
Je to kousek ze Žďáru, ale normálně žijeme už v Pardubicích. Vpodstatě tak nějak pořád jsem se do Pardubic pořád vracel od juniorů. Měl jsem tady kamarády a i když jsme tady třeba nebydleli, tak jsem se sem vždycky nějak vracel. Cítím se tady dobře, nechci úplně říkat doma, protože doma jsem ve Žďáru, ale mám to tady prostě rád.

Bereš prodloužení smlouvy v Dynamu také jako odměnu za končící sezonu, která byla pro B tým náročná, ty jsi ho táhl z pozice kapitána a povedlo se vám zachránit v Chance lize?
Sezona byla opravdu těžká. Na druhou stranu si myslím, že to k těm startovacím sezonám asi prostě patří. Pro spoustu lidí i kluků to byla nová věc, byli jsme do toho tak nějak hozeni a nebylo to opravdu jednoduché. Naštěstí se událo několik kroků, že se nám povedlo Chance ligu udržet.

Jak bylo náročné z pozice lídra vést úplně nově složený tým?
Bylo to těžké hlavně v tom ohledu, že nás v týmu nebylo tolik starších kluků. Ale zároveň B tým byl vytvořený pro možnost zapracování mladých talentovaných hráčů do seniorského hokeje, měli jsme v týmu několik hráčů, pro které to byla premiérová sezona v dospělém hokeji, takže věřím, že jim tyto zkušenosti pomohou. Nebylo to úplně jednoduché, ale všichni jsme se snažili na sto procent a ve finále to dobře dopadlo, takže jsme za to rádi.

Povedlo se vám vybudovat jádro kabiny, věříš, že v tomto ohledu bude následující sezona o něco snazší?
Věřím, že ano. Na druhou starnu si nemůžeme myslet, že se zvládl první rok a druhý půjde sám. Protože jestli to dopadne tak, jak se papírově předpokládá, ať postoupí, kdo postoupí. Samozřejmě bych to přál Znojmu, ale ať postoupí kdokoliv, tak to bude další silný tým. Chance liga bude ještě těžší, než byla, a každý tým, který bude nějakou chvíli v nepříjemní situaci, se z toho bude dostávat, protože bude mít větší možnosti než měl letos Šumperk.

Při přechodu do seniorského hokeje jsi hrál první ligu za HC Chrudim, nyní hrajete Chance ligu také v Chrudimi. Vzpomínáš si na dvě sezony v Chrudimi?
Je to už docela dlouho, ale samozřejmě si na to vzpomínám. Byl jsem v pozici, ve které je aktuálně v B týmu většina kluků. Akorát s tím rozdílem, že tam bylo více starší hráčů. Bylo to fajn, akorát asi jediný rozdíl, že chodilo víc lidí, nevím, jestli to bylo tím, že jsme se jmenovali Chrudim. Přijde mi, že zimák se nějak extra nezměnil. Vybavilo se mi hodně věcí.

Zmínil jsi, že jsi byl v Chrudimi v podobné pozici jako nyní celá řada mladých hráčů v B týmu. Snažíš se jim předávat své zkušenosti?
Vzpomínám si, že jsem neměl rád, když starší hráči k nám byli vyloženě nějací nepříjemní. Snažím se takový nebýt, ale na druhou stranu někdy to prostě jinak nejde. Vždycky jsem byl raději, když se se mnou někdo o něčem normálně pobavil, než když na mě někdo křičel.

V závěru sezony již chodilo na zápasy B týmu více fanoušků, podporoval vás i kotel. Věříte, že se toto povede přenést i do nadcházejícího ročníku?
Závěr sezony byl opravdu lepší a bylo to strašně znát. Zimák je relativně malý a každá padesátka fanoušků vytváří úplně jinou atmosféru, takže jsme za to byli moc rádi a kdyby se to v podobném duchu povedlo i v následující sezoně, tak by to bylo super.