23.12.2020
Redakce

Juraj Mikuš: Máme výborné všechny lajny, můžeme se spolehnout na kohokoliv

Pardubičtí hokejisté proti Plzni navýšili svoji vítěznou sérii na pět výher v řadě. Pod vítězstvím 4:1 byl velmi výrazně podepsán i obránce Dynama Juraj Mikuš, který na dva góly asistoval a společně s dalšími beky několik slibných akcí soupeře zlikvidoval. „Velkou pochvalu zaslouží určitě Pavel Kantor, bez toho bychom to těžko zvládali," řekl Mikuš po úterním triumfu nad Škodovkou.

V zápase s Plzní si Juraj Mikuš připsal dvě asistence, a tak se minimálně na vánoční svátky posunul o jeden kanadský bod před Anthonyho Camaru ve statistikách nejproduktivnějšího hráče Dynama.

„Je to novinka, dostávám celkem dost času na ledě, ať už při hře 5 na 5, nebo v přesilovkách. Máme kvalitní útočníky, kteří dokáží proměňovat šance, když jim nahrajeme puk,“ zhodnotil svou produktivitu Mikuš.

Dynamo muselo proti Plzni dokonce dvakrát zvládnout oslabení 3 na 5 a celkem čelilo šesti přesilovkám soupeře. V každém oslabení se ocitl na ledě právě Mikuš a i díky němu v této situaci domácí, i proti takto silnému soupeři jako je Plzeň, ani jednou neinkasovali

„Ubránili jsme to výborně, důležité bylo to první dvojité oslabení, kdybychom inkasovali, tak by se nám proti Plzni asi hrálo daleko hůře. Ale velkou pochvalu zaslouží určitě Pavel Kantor, bez toho bychom oslabení těžko zvládali,“ nadále vychvaloval své spoluhráče pardubický bek.

Pardubice si pod novým vedením připsaly první sérii pěti vyhraných zápasů v řadě a je vidět, že tým si začíná rozumět. Konečně se také začal prosazovat v gólových situacích.

„Přijde mi, že výměna trenérů, jak se hraje taková spousta zápas, byla už dávno. Dobrý hokej jsme hráli i s minulými trenéry, ale dávali jsme málo gólů. Je cítit, že lajny jsou vyrovnané a můžeme se spolehnout na všechny čtyři, což je velká výhoda. Můžete rozdělit ice time na všechny čtyři lajny a díky tomu mají útočníci více sil,“ završil pozápasový rozhovor Juraj Mikuš.