16.03.2021
Klub

Jan Mandát končí v HC Dynamo Pardubice

Jan Mandát se po zápase s Bílí Tygři Liberec 13. prosince podrobil antidopingové kontrole a výsledek jeho vzorku A byl shledán pozitivním na užití zakázané látky. Hráč se odvolal a ve specializované laboratoři v Německu nechal otestovat vzorek B. Ten potvrdil výsledek kontroly vzorku A. Disciplinární komise extraligy ledního hokeje mu na základě těchto skutečností udělila dvouletý nepodmíněný trest zastavení činnosti. Klub HC Dynamo Pardubice s okamžitou platností vypověděl hráči smlouvu.

„Jan Mandát svým jednáním poškodil klub, spoluhráče, český hokej a nejvíc sebe. Už jsme avizovali, že proti těmto prohřeškům budeme nekompromisní a budeme je tvrdě trestat. Kauza Mandát je uzavřena a víc se k tomu nebudeme vyjadřovat,“ uvedl člen představenstva HC Dynamo Pardubice Dušan Salfický.

V uplynulém měsíci byl současný hráčský a realizační tým Dynama Pardubice podroben namátkovému biochemickému testu na přítomnost dopingu a jiných zakázaných látek. Výsledky všech hráčů i členů realizačního týmu byly negativní.