08.02.2023
Redakce

Hokej jsme si tu opravdu užívali, vzpomíná Radovan Somík

Dvakrát se na pódiu během slavnostního galavečera DYNAMO 100 objevil také bývalý kapitán Radovan Somík. Slovenský útočník slavil v pardubickém dresu dva tituly, přičemž o tom prvním sám rozhodl nádhernou brankou v prodloužení čtvrtého finálového zápasu proti Vítkovicím v roce 2010.

Slovenský útočník působil v pardubickém dresu od sezóny 2007/2008 až do roku 2015, kdy byl kvůli zranění nucen ukončit svoji bohatou kariéru. Během působení na východě Čech stihl oslavit také dva mistrovské tituly. Pohár zvedl nad hlavu nejprve v roce 2010, kdy slavila parta okolo legendárního Dominika Haška. Druhý titul poté přišel v roce 2012.

„Porovnat se ty dvě titulové sezóny nedají. Každá byla specifická a každá byla krásná. Celá parta jsme si to moc užili, byli jsme dlouho spolu. V obou sezónách bylo takové to jádro týmu pohromadě a to si myslím, že sehrálo velkou roli," vrátil se k posledním dvěma pardubickým titulům Radovan Somík.

Jedním z nejpamátnějších momentů kariéry vysokého útočníka jednoznačně patří zlatý gól, kterým v roce 2010 vystřelil v prodloužení čtvrtého finálového zápasu Pardubicím pátý ligový titul v klubové historii. „Pocity po té brance je hrozně těžké popsat. Pro mě to byl první klubový titul a moc jsem si ho užil. Bylo to opravdu krásné a přesně pro tyto momenty člověk ten hokej hraje," vzpomíná Somík, který v kariéře nakoukl také do NHL. Mezi lety 2002 a 2004 zapsal 113 startů v dresu Philadelphie Flyers.

Radovana Somíka si mohou fanoušci pamatovat celkově z osmi sezón, které strávil tento slovenský útočník v barvách Pardubic. Postupně plnil roli asistenta kapitána a později dokonce vedl tým s kapitánským céčkem na prsou. „Strávil jsem tu polovinu své kariéry, což hovoří za všechno. Cítil jsem se tu velice dobře, Pardubice jsou hokejové město. S bývalými spoluhráči jsem se bavili, že hokej jsme si tu opravdu užívali. Nemám vůbec nic, co bych klubu a městu vytkl."

Bývalý slovenský reprezentant zároveň přiznal, že momentální výkony Dynama podrobně sleduje. „Od té doby, co jsem skončil, sleduji všechny sezóny. Jsem moc rád, že se tuto sezónu Pardubicím daří a věřím, že brzy přidají další titul."