17.06.2020
Tisková zpráva

HC Dynamo Pardubice vstupuje do nové éry

Pardubický hokejový klub dnes změnil většinového majitele. Byl dokončen převod akcií na společnost podnikatele Petra Dědka. Ke změnám došlo v představenstvu a dozorčí radě HC Dynamo Pardubice.

Dopoledne byl finalizován převod akcií na společnost HokejPce 2020 s.r.o. Ta navýšila základní jmění HC Dynamo Pardubice o 12 milionů korun.

„Jsem přesvědčený, že dnešním dnem začíná nová úspěšná kapitola pardubického hokeje. Zodpovědnost za budoucnost hokejového klubu je teď na mně a udělám maximum, abychom s týmem naplnili očekávání všech pardubických fanoušků,“ řekl nový majoritní akcionář HC Dynamo Pardubice Petr Dědek.

Nový investor krátce okomentoval i náročný průběh jednání o koupi podílu v hokejovém klubu. „Chtěl bych poděkovat za korektní a velmi zodpovědná jednání, která jsme vedli se zástupci města Pardubice,“ dodal Petr Dědek.

„V uplynulé sezóně se Dynamo profilovalo sloganem 70 let mezi elitou, jsem přesvědčen, že vstup nového investora velmi pomůže Dynamu mezi elitou zůstat. Stabilní zázemí je základní nutnost pro hráče i realizační tým, aby odvedli špičkový výkon,“ řekl na tiskové konferenci primátor města Pardubic Martin Charvát.

Společně s novým majitelem HC Dynamo Pardubice představilo i nové složení představenstva a dozorčí rady. Nový majoritní akcionář se krátce vyjádřil k rozpočtu klubu na sezonu 2020/2021.

„Objevila se různá čísla ohledně podílu města na financování a vstupu nás jako investorů. Nikde se ale neřeklo to hlavní číslo. Tím je rozpočet klubu, který bude ve výši 150 milionů korun. Z toho je podíl města 35 milionů. To znamená, že na nás je zajistit zbývajících 115 milionů. Zavázali jsme se, že rozpočet bude vyrovnaný. Už nebude možné, aby klub fungoval na dluh,“ uzavřel Petr Dědek.

Složení nového představenstva:

Předseda představenstva: Mgr. Ondřej Heřman
Místopředseda: Mgr. Ivan Čonka
Člen představenstva: Dušan Salfický

Složení nové dozorčí rady:

Předseda: Petr Dědek st.
Členové: Petr Dědek ml., Aleš Cerman, Mgr. Petr Sedlatý, PaedDr. Jan Mazuch, Ing. Martin Mojžíš, Josef Paleček