01.05.2020
Tisková zpráva

HC Dynamo Pardubice pokračuje v budování hráčského kádru na novou sezonu

HC Dynamo Pardubice netrpělivě vyhlíží start nové extraligové sezony. Hráči již začali se suchou částí přípravy. Vedení klubu v současnosti dolaďuje finální podobu hráčského kádru na sezonu 2020/2021.

„Do této sezony vstupujeme oproti jiným ročníkům v mnohem těžší situaci, kdy veškeré sportovní dění ovlivňuje pandemie koronaviru. I náš klub se potýká s následky této situace. Chtěl bych poděkovat všem hráčům za jejich vstřícný přístup, který ulehčil start nové sezony. Všichni hráči včetně realizačního týmu a vedení společnosti přistoupili na snížení odměn na nadcházející období,“ sdělil člen představenstva HC Dynamo Pardubice Dušan Salfický.

Současný kádr

Hráči se poprvé sešli 27. dubna, po uvolnění vládních opatření týkajících se koronaviru. Za přísného dodržování hygienických nařízení začali po skupinkách se suchou částí přípravy na nadcházející ročník Tipsport extraligy.

V realizačním týmu pro sezonu 2020/2021 bude i nadále v pozici hlavního kouče působit Milan Razým, jehož asistenty budou opět Petr Čáslava a Michal Mikeska. „Jediná změna je na postu trenéra brankářů, kdy u mužstva bude nyní působit Roman Višňák poté, co Pavol Rybár neprodloužil smlouvu,“ uvedl Dušan Salfický.

Na brankářském postu se HC Dynamo Pardubice bude spoléhat na Pavla Kantora. „S jeho loňskými výkony panovala spokojenost a tak pokračuje v týmu,“ vyjádřil se Dušan Salfický. Dále na navrátilce z úspěšného hostování v Českých Budějovicích a odchovance Dynama Milana Kloučka. Jako třetí brankář se k týmu připojí nadějný junior Vojtěch Nečas.

V obraně pokračuje kvalitní obránce s reprezentačními zkušenostmi Jan Kolář. Společně s ním bude v pardubickém dresu nastupovat odchovanec Jan Zdráhal, který se loni zařadil mezi stabilní hráče sestavy.

Zůstává také mladý bek Michal Ivan, na kterého vzhledem k jeho loňským výkonům klub uplatnil opci. V kádru se objeví rovněž juniorský reprezentant a pardubický odchovanec Michal Hrádek. Soupisku doplní dvojice Daniel Blažej a Jan Oliva. „Blažej a Oliva přichází z juniorského týmu bojovat o místo v sestavě,“ řekl o mladých hráčích Dušan Salfický. K týmu se připojí i odchovanec se zkušenostmi z 1. a 2. ligy Jakub Mert a navrátilec z hostování na Slovensku Martin Bučko.

Útok se bude moci nadále opřít o zkušeného útočníka a slovenského reprezentanta Radoslava Tybora. Smlouva nadále běží také opoře útočných řad Janu Mandátovi. Nový kontrakt s HC Dynamo Pardubice podepsal odchovanec, jenž potvrdil rostoucí výkonnost, Patrik Poulíček. Již dříve bylo oznámené setrvání Vladimíra Svačiny. „Vláďa je kvalitní útočník, který nám po příchodu z Brna pomohl v těžkém závěru sezony,“ nechal se slyšet Dušan Salfický.

Pardubický dres budou i nadále oblékat odchovanci Denis Kusý, Ondřej Machala a Matěj Blümel. „Denis Kusý je kreativní hokejista, věříme, že se bude více prosazovat. Ondřej Machala je rychlonohý hráč, doufáme, že se napevno usadí v základní sestavě. Matěj Blümel po návratu ze zámoří přinesl do hry dravost, měl by si říct o větší roli,“ okomentoval Dušan Salfický.

V Pardubicích zůstává i bývalý reprezentant Michal Vondrka. „Michal je hráč s obrovskými zkušenostmi, kterými přispěl ke zvládnutí náročného závěru uplynulé sezony,“ zhodnotil Dušan Salfický.

Matouš Kratochvíl, jenž loni působil na hostování v Přerově v Chance lize, by měl zabojovat o výraznější pozici v týmu. Do přípravy naskočila i trojice mladých útočníků, kteří loni působili střídavě v 1. lize a extralize Ondřej Matýs, Michal Pochobradský a Michal Machač. „Co se týče odchovanců Ondřeje Matýse, Michala Pochobradského a Michala Machače očekáváme, že se budou postupně více prosazovat do sestavy A-týmu,“ uzavřel představení současného kádru Dušan Salfický.

Vedení klubu dále jedná s několika hráči, kteří by měli doplnit soupisku pro nadcházející ročník. „Věříme, že v brzké době vám budeme moci oznámit další jména hráčů, se kterými jsme v úzkém kontaktu,“ uvedl ke složení mužstva Dušan Salfický.

Dalším důležitým faktem pro příští ročník je rozhodnutí, které učinil současný majoritní akcionář Statutární město Pardubice na svém zasedání 29. dubna. Vedení města nyní bude exkluzivně vyjednávat s Petrem Dědkem o prodeji akcií HC Dynamo Pardubice.

„Z pozice člena představenstva bych chtěl poděkovat zastupitelům města Pardubice za jejich postoj k této záležitosti,“ uzavřel Dušan Salfický.

Aktuální kádr A-týmu HC Dynamo Pardubice

Brankáři: Kantor, Klouček, Nečas

Obránci: Kolář, Zdráhal, Ivan, Hrádek, Blažej, Oliva, Mert, Bučko

Útočníci: Tybor, Mandát, Poulíček, Svačina, Kusý, Machala, Blümel, Vondrka, Kratochvíl, Matýs, Pochobradský, Machač