04.05.2019
Jan Hrabal

Dynamu pomůže zrychlit útok Martin Látal

PARDUBICE — Další novou tvář do svého týmu vítají hokejové Pardubice. Jednoletý kontrakt s Dynamem podepsal útočník Martin Látal. Zkušeného útočníka, který nastoupil již k 555 utkáním v naší nejvyšší soutěži, zdobí hlavně svižné bruslení.

„Řešili jsme s trenéry po odchodu Jordanna Perreta, že bychom chtěli přivést typologicky podobného hráče. Našli jsme ho v Martinu Látalovi, který patří k nejrychlejším bruslařům v extralize. Martin je platným hráčem také do oslabení, často je faulovaný. Když se naskytla možnost jej získat, byli jsme všichni ve shodě a dohodli jsme se na jeho příchodu,“ řekl generální manažer klubu Dušan Salfický.

Martin Látal vstřelil v české nejvyšší soutěži 54 branek a přidal 98 nahrávek. „Od Martina si slibujeme kvalitní pohyb a že svou aktivní hrou donutí soupeře k faulům a týmu vybojuje přesilové hry. Zároveň od něj očekáváme, že bude vytvářet šance sobě i svým spoluhráčům,“ doplnil šéf klubu.

Jedenatřicetiletý útočník se dle svých slov těší na angažmá na východě Čech. „Jednal jsem s více kluby, kývnul jsem pro Dynamo, neboť o mě projevilo zájem již dříve a beru pardubické angažmá jako výzvu. Dynamu se minulá sezona příliš nepovedla a všichni ji budeme chtít odčinit,“ řekl po podpisu kontraktu.

Martin Látal

  • Post: útočník
  • Datum narození: 17. března 1988
  • Výška: 180 cm
  • Hmotnost: 82 kg
  • Držení hole: levé