06.11.2022
Redakce

Dynamo zásadně nesouhlasí s rozhodnutím disciplinární komise

Disciplinární komise Tipsport extraligy se zabývala zákroky v utkání 18. kola proti Olomouci. Dva hráči Dynama, David a Adam Musilovi, byli potrestáni zastavením činnosti na 2, respektive 4 zápasy. Klub s výroky disciplinární komise zásadně nesouhlasí.

Disciplinární komise potrestala Davida Musila za bitku v poslední minutě zápasu proti Olomouci pozastavením činnosti na 2 soutěžní utkání. Adam Musil dostal za stejný prohřešek dokonce čtyřzápasový trest.

Dynamo považuje tyto tresty za nepřiměřené, bitka byla pouze vyústěním naprosto zbytečného a zákeřného faulu Lukáš Klimka na Davida Musila za rozhodnutého stavu v posledních vteřinách zápasu. Olomoucký Lukáš Klimek dostal za tento faul čtyřzápasový trest.

Naprosto alarmující je potom výše trestu Rostislava Olesze, který si za zásah do oblasti hlavy a krku klečícího Tomáš Urbana nezahraje pouze 1 utkání! V porovnání s výší trestů bratrů Musilových za bitku je jednozápasový distanc za likvidační faul naprosto nepochopitelný.

„Adam a David Musilovi dostali absolutně neodpovídající tresty. Je to výsměch a zářez Dynama Pardubice. Ujčík by měl rezignovat,“ vyjádřil se k rozhodnutí DK Petr Dědek, majitel HC Dynamo Pardubice.