25.12.2019
Redakce

Dynamo ve spolupráci s policií přijímá na nadcházející derby bezpečnostní opatření

PARDUBICE – Ve čtvrtek 26. prosince se v enteria areně uskuteční východočeské derby. Předpokládá se, že toto utkání navštíví velké množství hostujících i domácích fanoušků, proto bezpečnostní složky po dohodě s klubem vyhodnotily zápas jako vysoce rizikový a budou ho doprovázet větší bezpečnostní opatření.

Stalo se již pravidlem, že utkání s Hradcem Králové doprovází zvýšená bezpečnostní opatření. Na druhý svátek vánoční tomu nebude jinak. Enteria arena bude otevřena od 15.45 hodin a hokejový klub si dovoluje požádat fanoušky obou celků o včasný příchod, neboť u vchodu do areny budou probíhat důkladné prohlídky. Návštěvníci, u kterých budou nalezeny nepovolené předměty (zejména pyrotechnika a zbraně), nebudou v žádném případě do arény vpuštěni, stejně jako osoby pod zjevným vlivem alkoholu či jiných omamných látek.

Prostory enteria areny a jejího okolí jsou monitorovány kamerovým systémem. Jakékoliv případné škody či následky chování budou na základě těchto záběrů řešeny přímo s viníky. Pořadatelé, jejichž počet bude adekvátně navýšen míře rizikovosti utkání, budou ve spolupráci s městskými policisty nekompromisní v dohledu na dodržování návštěvního řádu arény.

Pro tento zápas bude platit zákaz vnášení nápojů do hlediště. Pro sektor určený hostujícím fanouškům bude zřízen samostatný stánek s občerstvením. Sektor pro hosty bude také osvětlen po celou dobu utkání.

Hokejový klub Dynamo Pardubice upozorňuje, že na jižní tribunu (sektory 101, 115 a 216), která je určena pouze pro domácí fanoušky, nebudou z bezpečnostních důvodů vpuštěni příznivci hostujícího týmu. Všechny sektory enteria areny kromě sektorů 101, 115, 201 a 216 jsou určeny k sezení. Vstupenka opravňuje návštěvníka sledovat dění v enteria areně pouze ze sektoru, který je na vstupence vyznačen.

Pro Městský obvod Pardubice I, kde leží i enteria arena, platí vyhláška o veřejném pořádku, která mimo jiné zakazuje užívání a provozování zábavní pyrotechniky včetně provádění pyrotechnických efektů a odpalování ohňostrojů. Textaci ustanovení naleznete na http://www.pardubice.eu/urad/radnice/vyhlasky-a-na...stránkách statutárního města Pardubice.