10.02.2023
Redakce

Dynamo uzavřelo smlouvu o spolupráci se Žďárem nad Sázavou

HC Dynamo Pardubice bude na mládežnické úrovni nově spolupracovat s klubem SKLH Žďár nad Sázavou, který patří mezi největší líhně talentů v České republice. Ze Žďáru už v minulosti zamířili do Dynama například Martin Kaut nebo legendární Tomáš Rolinek. „Mládež tam dělají skvěle, umí se těm klukům věnovat a ne náhodou odtamtud vzešla celá řada výborných hokejistů," těší Petra Sýkoru, šéfa skautů pardubického klubu.

Pardubický hokejový klub uzavřel oboustranně výhodnou smlouvu o dlouhodobé spolupráci s klubem SKLH Žďár nad Sázavou. Dynamo bude mít možnost si v určitém věku talentované hráče převzít a pokračovat v jejich rozvoji ve své vlastní akademii. Následně budou mít hráči možnost získávat zkušenosti v A týmu i B týmu Pardubic.

„Jsem přesvědčený o tom, že spolupracovat se Žďárem nad Sázavou je pro obě strany obrovská výhoda. Mládež tam dělají skvěle, umí se těm klukům věnovat a ne náhodou odtamtud vzešla celá řada výborných hokejistů. Ta spolupráce je skvělá a jsme rádi, že se to podařilo uzavřít, moc si toho vážíme," řekl k nově vzniklé kooperaci skaut pardubického klubu Petr Sýkora.

Dynamo přivedlo ze Žďáru nad Sázavou v minulosti celou řadu skvělých hokejistů, například Martina Kauta, Tomáše Kauta, Ondřeje Machalu, Ondřeje Trejbala, Petra Koukala nebo Tomáše Rolinka. Českému hokeji pak dal Žďár také vycházející hvězdu NHL Martina Nečase.

„Pro Dynamo je to skvělá zpráva. Ve Žďáru jsou skvělí mladí hráči, kteří budou hned vědět, že o ně máme zájem a že ty jejich kroky od dorostu a výš mohou směrovat přes Pardubice," pokračuje Sýkora.

„Je to další z kroků, který jsme si předsevzali. Chceme k sobě mít navázané takového tradiční kluby, kde dlouhodobě vyrůstají skvělí talenti. Vnímám to jako posílení celé sportovní sekce a také významu klubu. Chceme zaujmout nejen skvělou sportovní pozici, ale také tu společenskou. Moc se těšíme na širší spolupráci se Žďárem nad Sázavou," doplnil sportovní ředitel klubu Dušan Salfický.