07.01.2021
Redakce

Dynamo se dále zásobuje talentovaným mládím – získalo Filipa Koffera

S hokejovým klubem Dynamo Pardubice podepsal novou víceletou smlouvu účastník posledního mistrovství světa hráčů do 20 let a pardubický odchovanec Filip Koffer.

„Filip je náš odchovanec, který odešel do zámoří a patří k velkým talentům. Své kvality ukázal i na posledním mistrovství světa dvacetiletých. Podepsal u nás víceletý kontrakt, počítáme s ním i případně pro náš partnerský klub ve Vrchlabí. Jeho role v mužstvu by ze začátku měla sedět především jeho defenzivním kvalitám, počítáme s ním na oslabení. Jsme moc potěšení, že další odchovanec a talent se vrací k nám do Dynama,“ řekl sportovní ředitel Dynama Dušan Salfický.

19letý útočník Filip Koffer už v extralize odehrál v sezoně 2018-2019 za Dynamo 12 zápasů a připsal si jeden bod za nahrávku. „Za nabídku Pardubic jsem moc rád, těší mě, že jsem zpátky doma. Jak jsem ji obdržel, tak jsem neváhal. Už jsem se chtěl někde usadit a Pardubice byly vždycky mým domovem,“ uvedl Filip Koffer.

Celý loňský ročník strávil v zámořské juniorské WHL v celku Prince George Cougars a v 59 utkáních zaznamenal 24 bodů. „Roční působení v zámoří mi dalo hodně. Po osobní stránce jsem samostatnější. I v té hokejové jsem rovněž načerpal spoustu zkušeností, protože kanadská juniorka je tou nejlepší na světě. Hokej se tam hraje na menším kluzišti, je rychlejší a tvrdší,“ potvrzuje mladý ofenzivní hráč.

Letošní sezonu zahájil v dresu Litoměřic v Chance lize. V deseti utkáních nasbíral tři body za jednu branku a dvě asistence. Byl součástí českého mužstva na nedávném mistrovství světa hráčů do 20 let a vstřelil branku do ruské sítě při vítězství našeho výběru.

„Je to vyvrcholení juniorské reprezentační kariéry. Budu na to určitě vzpomínat v dobrém, i když jsme neudělali nějaký velký úspěch. Měli jsme super partu. Gól proti Rusku patří mezi nejdůležitější góly, co jsem kdy dal. Byl to super zážitek,“ vzpomněl na nedávné mistrovství v Edmontonu Filip Koffer.

Koffer podepsal v Dynamu víceletou smlouvu. „Chci co nejvíce pomoci týmu a odvádět dobrou práci v té roli, kterou mi trenér určí. Kluci mě v kabině vzali úplně v pohodě a s trenéry se znám už z dřívějších let. Parta je tady super a těším se,“ uzavřel pardubický odchovanec.