25.01.2023
Redakce

Dynamo přivítá Plzeň. Před utkáním slavnostně vyřadíme dres Petra Sýkory

Vyřazení dresu Petra Sýkory je tu! Už před utkáním s Plzní proběhne v enteria areně slavnostní ceremoniál. Začátek je naplánován na 17:40, nenechte si ho ujít!

42. kolo: HC Dynamo Pardubice – HC Škoda Plzeň - sleduj ONLINE

Stojí za připomenutí

  • Před utkání proběhne slavnostní ceremoniál u příležitosti vyřazení čisla 37, které nosil Petr Sýkora
  • Dynamo ovládlo všechna tři vzájemná střetnutí v letošní sezóně
  • Dvakrát se v posledních třech zápasech prosadil junior Pavol Štetka. Na premiérovou trefu z Kladna navázal v minulém zápase v Třinci

Z kabiny Dynama

Svěřenci Radima Rulíka vstupují do 42. kola se šestizápasovou sérií výher a pozicí lídra extraligy. Posledním utkáním proti trojnásobným obhájcům titulu z Třince, jež Pardubice porazily pohodlně 4:0, si navýšily svůj náskok na druhé Vítkovice už na devět bodů. Ve Werk Aréně rozhodovala především třetí třetina, v níž Dynamo objevilo slabinu Ocelářů v rozehrávce, začalo svého soupeře urputně napadat a na základě toho nastřílelo tři branky a z těsného výsledku 1:0 tak udělalo jednoznačnou záležitost.

„Myslím si, že jsme viděli kvalitní a vyrovnané utkání. Oba týmy ztrácely a zároveň z hlediska šancí na tom byly oba celky podobně. Rozhodoval výborný Will, který zneškodnil všechny střely Třince, a také naše produktivita. Chyby se dají předpokládat, což ovšem neznamená, že bychom se je neměli snažit co nejvíce eliminovat," analyzoval duel ve Slezsku hlavní trenér Radim Rulík.

Nyní čeká Východočechy domácí bitva s Plzní, kterou dokázali ve všech dosavadních kláních přemoci. Nejprve triumfovali nad Indiány venku 4:1, v druhém souboji v enteria areně je deklasovali 7:2 a z posledního střetnutí si odnesli výhru 2:0. Čtvrteční zápas je však zejména speciální kvůli legendárnímu pardubickému snajprovi Petru Sýkorovi, jehož dres s číslem 37 bude po slavnostním ceremoniálu oficiálně vyřazen.

Sestava Pardubic z minulého utkání:

Will – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Bučko, Kolář, Hrádek – Cienciala, Sedlák, Hyka – Štetka, Zohorna, Radil – Paulovič, Poulíček, Zeman – Mandát, A. Musil, Vondráček

Aktuálně od soupeře

Plzeň na rozdíl od Dynama ve svém posledním utkání padla a to v Olomouci, kde o vítězství Kohoutů rozhodoval na začátku posledního dějství útočník Jan Knotek. Forvard Indiánů Jakub Pour sice ještě snižoval v závěru na 2:3, na dorovnání stavu to ovšem nestačilo.

„Těžko se hodnotí takové utkání. První třetinu jsme prohráli 0:1 a bylo tam moc oslabení. Přesto jsme inkasovali pouze jednou a bylo to stále otevřené. Poté jsme vyrovnali, ale bohužel následovalo další a další oslabení. My jsme poté měli také přesilovky, rozhodují speciální týmy. Pak už bylo těžké to na konci honit. Sice jsme snížili a měli i šanci, ale soupeř to pak zavřel a vyrovnat jsme již nestihli," vyhodnotil prohru na Moravě trenér Západočechů Petr Kořínek.

Indiáni budou chtít porážku napravit a vylepšit si vzájemnou bilanci s Pardubicemi. Vítězstvím by se alespoň na chvíli dostali právě před pátou Olomouc a dotáhli na čtvrtý Třinec, který se nachází ve špatné formě.

Hvězda v týmu soupeře:

Adrián Holešinský. Letošní posila Plzně dorazila na západ Čech ze slovenské extraligy z týmu HK Nitra. V barvách Indiánů dosud odehrál 23 zápasů, v nichž si připsal 8 gólů a 11 asistencí. Pomalu ale jistě se tak dotahuje na nejproduktivnějšího hráče modrobílých Petra Kodýtka, který nasbíral ve 41 mačích 31 bodů.

Sestava Plzně z minulého utkání:

Pavlát – Baránek, Zámorský, Houdek, Kaňák, Kvasnička, Jiříček – Hrabík, Suchý, Pour – Schleiss, Kodýtek, Rekonen – Blomstrand, Mertl, Holešinský – Bitten, Malát, M. Lang

Hráli v týmu soupeře

KLUBHRÁČI
HC Dynamo Pardubice

Dominik Frodl, Peter Čerešňák, Tomáš Vondráček

HC Škoda Plzeň

Vojtěch Budík