19.05.2020
Redakce

Dynamo posiluje útok. Ze Zlína přichází Valentin Claireaux

Hokejový klub Dynamo Pardubice zařadí na svoji soupisku nového hráče. Ze Zlína přišel francouzský útočník Valentin Claireaux.

Po posilování v defenzivní části nyní hlásíme posilu do útoku. Nově budete v dresu HC Dynamo Pardubice vídat francouzského reprezentanta Valentina Claireauxe. Devětadvacetiletý rodák ze Saint Pierre a Miquelon přichází z mužstva PSG Berani Zlín. V jeho dresu si loni poprvé vyzkoušel Tipsport extraligu a získal ve 40 zápasech 30 bodů za 11 branek a 19 asistencí.

„Valentin nás zaujal svými výkony v loňské sezóně. Je to výborný bruslař s ofenzívním pojetím hry. Proto jsme rádi, že se Valentin rozhodl pro spolupráci s naším klubem. Věříme, že jeho herní potenciál u nás ještě poroste,“ řekl člen představenstva HC Dynamo Pardubice Dušan Salfický.

Valentin Claireaux si dříve vyzkoušel také finskou ligu. Nastupoval za Luuko Rauma a Vaasan Sport. „Jsem šťastný, že jsem se domluvil na příští sezonu s Dynamem. Nemůžu se dočkat, až vyjedu na led,“ sdělil Claireaux ve svém vzkazu pro fanoušky.