30.01.2024
Redakce

Dynamo posílí Michal Houdek. Do Plzně naopak putuje Martin Bučko

HC Dynamo Pardubice a HC Škoda Plzeň si vyměnily mladé obránce. Na východ Čech putuje Michal Houdek, opačným směrem míří Martin Bučko, jemuž po sezoně končí smlouva a v organizaci Dynama končí. „Pro play off se obránce s podobnou typologií bude hodit,“ říká k nejnovější akvizici Dynama sportovní manažer Dušan Salfický.

Do Dynama přichází třiadvacetiletý Michal Houdek. Téměř dva metry vysoký obránce je odchovancem plzeňského hokeje. Právě v západočeském městě v devatenácti letech debutoval v nejvyšší české soutěži. V extralize dosud odehrál 113 zápasů a připsal si v nich 3 branky a 9 asistencí. Dalších 61 startů a 21 kanadských bodů přidal v Chance lize v dresech Sokolova a Poruby.

„Michal se prezentuje velice důraznou hrou v obranném pásmu, má dobré parametry pro absolvování osobních soubojů. Disponuje i kvalitní střelou. Pro play off se obránce s podobnou typologií bude hodit," říká k nejnovější akvizici Dynama sportovní manažer Dušan Salfický.

Opačným směrem míří stejně starý Martin Bučko. Slovenský obránce přišel do pardubické organizace už v dorostenecké kategorii. Přes juniorku se následně dostal až do prvního týmu Dynama, za který v extralize odehrál 80 zápasů, dalších 41 střetnutí v nejvyšší soutěži zapsal v rámci hostování v Českých Budějovicích. Kromě toho Bučko pravidelně naskakoval i za Dynamo B, kde stihl 39 zápasů s bilancí 5 gólů a 9 asistencí.

Fanouškům utkvěl v paměti také dobými výkony na letošním Spengler Cupu, kde Dynamo obsadilo druhé místo. V turnaji vstřelil dvě branky, ani jedna však po přezkoumání videorozhodčím nebyla uznána.

Týmy se domluvily na výměně obránců do konce letošní sezóny. Martinu Bučkovi následně končí na východě Čech smlouva a v organizaci Dynama nadále pokračovat nebude. Buke, děkujeme za odvedené služby a přejeme hodně štěstí v dalším pokračování kariéry.

„Martinovi bych chtěl poděkovat za služby, které v našem klubu odvedl. My jsme si ho vyhlédli už jako mladého a přivedli jsme ho ze Slovenska. Je to hráč, který se pokoušel přes naše partnerské týmy probojovat do extraligy, což si myslím, že se mu i povedlo. Vydobýt si stabilní místo se mu však nepodařilo. Věříme, že to je extraligový obránce, který své kvality prokázal v Českých Budějovicích i v Pardubicích. Teď si myslím, že i on zvážil, že nastal čas pro změnu a po vzájemné dohodě u nás smlouvu prodlužovat nebude," popsal Salfický.

„Když se naskytla možnost získat pro play off obránce typu Michala Houdka, tak jsme po zvážení došli ke kroku, kdy Martina Bučka uvolníme do Plzně a my pro zbytek sezóny přivedeme Michala Houdka," přidal sportovní manažer Dynama.

Michale, vítej v HOCKEYTOWNU a Buke, děkujeme za všechno a přejeme hodně štěstí v další kariéře!