01.02.2022
Redakce

Dynamo doplňuje kádr. Přichází ruský útočník Švirjov a kanadský obránce Petgrave

Před blížícím se play off náš klub posiluje soupisku o další jména. Novými hráči Dynama se stali ruský útočník Igor Švirjov, jenž přišel ze Spartaku Moskva z KHL, a kanadský obránce Matt Petgrave ze Spišské Nové Vsi.

Útočné řady rozšíří draftovaný Švirjov

Třiadvacetiletý rodák z Magnitogorsku Igor Švirjov se připojí k Dynamu v nejbližších dnech. Na draftu NHL si jej v roce 2017 vybralo Colorado v 5. kole jako 125. v pořadí. Později strávil dvě sezony v nižší zámořské soutěži AHL v celku Colorado Eagles.

„Před závěrem sezony jsme hledali hráče, který nám doplní dobře fungující tým. Vybírali jsme z několika variant a rozhodli se pro Igora kvůli jeho stylu hry a fyzickým parametrům. I přes jeho relativně nízký věk má za sebou zkušenosti jak s KHL, tak s AHL. Igor je jeden z řady velice talentovaných ruských hráčů a věříme, že svůj talent u nás předvede naplno,“ uvedl k příchodu ruského útočníka sportovní ředitel Dynama Pardubice Dušan Salfický.

Švirjov působil v posledních dvou sezonách v KHL, nejdříve ve svém mateřském Metallurgu Magnitogorsk a později ve Spartaku Moskva. V nejkvalitnější evropské soutěži odehrál 113 zápasů.

Obranu vyztuží Petgrave

Třicetiletý rodák z Toronta Matt Petgrave naposledy působil ve Spišské Nové Vsi na Slovensku, kde měl letos velmi slušně rozjetou sezonu. V jejím dresu nastoupil do 34 zápasů a nasbíral 29 bodů (9+20). V předchozích letech působil v nižších severoamerických soutěžích AHL a ECHL. Výrazného úspěchu dosáhl v juniorské OHL, když byl součástí týmu Owen Sound, který v sezoně 2010-2011 soutěž vyhrál.

„Situace po novém roce nám ukázala, že je potřeba být připravený na vše. Proto jsme se rozhodli rozšířit i zadní řady a k nedávno příchozímu Jurijemu jsme přivedli Matta, kterého jsme sledovali na Slovensku. Je to obránce, který umí střídat ofenzivní hru s důraznou defenzívou. Jsme přesvědčeni, že k nám dobře zapadne a pomůže v závěru sezony,“ řekl o nové pardubické posile sportovní ředitel Dušan Salfický.

Obránce Petgrave se stal třetím Kanaďanem, který letos figuruje na soupisce Dynama.