20.05.2020
Redakce

Dynamo Pardubice se zúčastní Generali Česká Cupu

Hokejový klub Dynamo Pardubice do nového ročníku vstoupí před startem základní části sezony 2020/2021 turnajem Generali Česká Cup.

Turnaje ze zúčastní celkem 16 týmů (všech 14 extraligových celků, doplněných o prvoligové týmy Kladna a Přerova).

HC Dynamo Pardubice bylo nalosováno do skupiny C, ve které se postupně utká s HC Kometa Brno, HC Olomouc a Mountfield Hradec Králové. První utkání je naplánováno na úterý 4. srpna, kdy se náš tým představí na brněnském ledě.

V základních skupinách se mužstva utkají dvoukolově každý s každým. Pravidla budou totožná jako při extraligových duelech. Přesné termíny zápasů budou ještě upřesněny.

Do play-off postoupí celky, které po základní skupině skončí na prvním a druhém místě. Vyřazovací soutěž se uskuteční ve formátu čtvrtfinále, semifinále, finále, dle systému známého třeba z Champions Hockey League (CHL). V každém z kol odehrají týmy dva zápasy (doma a venku), postoupí klub s lepším skóre. Pokud bude po dvou utkáních skóre nerozhodné, bude se po druhém utkání hrát desetiminutové prodloužení 4 na 4. V případě, že se nerozhodne ani v prodloužení, nastoupí série samostatných nájezdů (pět na každé straně). Finále je na programu 15. a 22. září.

Vítěz Generali Česká Cupu získá jeden milion korun, poražený finalista 500 tisíc korun. Zápasy budete moci sledovat na České televizi, O2 TV a Hokejka TV.

„Generali Česká Cup bude náhradou za neodehrané play-off. Jelikož se uskuteční v srpnu, kdy se běžně koná Memoriál Zbyňka Kusého (MZK), letošní ročník MZK se tak konat nebude,“ sdělil člen představenstva HC Dynamo Pardubice Dušan Salfický.

O prodeji vstupenek na tyto zápasy vás budeme informovat podle aktuální situace a nejnovějších zpráv.

Skupina C Generali Česká Cupu:

HC Dynamo Pardubice

HC Kometa Brno

HC Olomouc

Mountfield Hradec Králové

Rozpis zápasů:

4. 8. 2020 | HC Kometa Brno – HC Dynamo Pardubice

6. 8. 2020 | HC Dynamo Pardubice – HC Olomouc

11. 8. 2020 | HC Dynamo Pardubice – Mountfield HK

13. 8. 2020 | Mountfield HK – HC Dynamo Pardubice

18. 8. 2020 | HC Dynamo Pardubice – HC Kometa Brno

20. 8. 2020 | HC Olomouc – HC Dynamo Pardubice