18.11.2022
Redakce

Dynamo B reaguje na nepříznivé výsledky: trenérský štáb rozšíří Václav Baďouček

Rezervní tým Dynama dostane nový impuls. Počínaje dnešním dnem se trenérského kormidla ujímá Václav Baďouček. Trenér, jehož nedávné plzeňské angažmá skončilo po dvou prohrách v úvodu sezóny, se nyní chystá na novou výzvu ve známém prostředí. Před sedmi lety totiž spolu s Milošem Říhou mladším vedl A tým Dynama. S příchodem nového hlavního trenéra se mění i kompetence v trenérském štábu. David Havíř plní od dnešního rána roli asistenta. Tím bude i nadále také Jan Starý.

Václav Baďouček působil v Pardubicích v roli asistenta Miloše Říhy mladšího krátce v roce 2015. Po nevydařeném vstupu do sezóny byl ovšem už v polovině října odvolán a do záchranářské mise se pustil Richard Král. Ani tentokrát nečeká šedesátiletého Baďoučka snadný úkol. Rezerva Dynama se po 21 odehraných zápasech nachází s 19 body na posledním místě Chance ligy. Na třináctý Šumperk ztrácí čtyři body, na desáté místo zaručující účast v předkole play-off sedm bodů.

„Posílili jsme trenérský štáb o zkušeného kouče. Věřím, že týmu přinese nový impuls a pomůže nám odlepit se ze dna tabulky,“ říká sportovní manažer B-týmu Tomáš Rolinek k příchodu Václava Baďoučka.

Někdejší hráč Plzně dovedl jako trenér před dvěma lety Vrchlabí do Chance ligy. Naposledy byl hlavním koučem Plzně, se kterou loni došel do předkola play-off a v letošní sezoně byl po dvou extraligových zápasech odvolán. Nyní přebírá pardubický B-tým, jako asistenti pokračují v trenérském štábu David Havíř a Jan Starý.

„Defacto všechny lidi kolem týmu znám, což je určitě výhoda. Znám i téměř polovinu mužstva, teď se musím seznámit se všemi a začít pracovat, abychom se zvedli. Pevně věřím, že kluci v sobě najdou morál a bojovnost, abychom tu špatnou sérii otočili a začali sbírat body," říkal Václav Baďouček po prvním tréninku pod jeho vedením.