10.11.2021
Klub

Dva roky emocí mapuje unikátní kniha Zpátky do sedla

Za poslední dva roky toho fanoušek hokejového Dynama prožil opravdu hodně. Až při rekapitulaci posledních čtyřiadvaceti měsíců ale leckomu dojde, co všechno se do tak krátkého časového úseku jednoho hokejového klubu dokázalo vejít. Všechno to nyní mapuje unikátní kniha Zpátky do sedla.

Publikace, kterou vydává hokejový klub, začíná vzpomínkou na období, kdy se o koupi klubu začal zajímat jeho nový majoritní vlastník Petr Dědek. Dynamo bylo v té době, na přelomu let 2019 a 2020, na odpis. Nikdo nevěřil tomu, že by se mohlo v extralize zachránit. Povedlo se, Dynamo se vyhouplo #ZpatkyDoSedla a dnes už se začíná vracet do nejužší domácí hokejové špičky.

Ve třinácti kapitolách je tato evoluce z beznaděje v naději detailně popsána, často s odhalením nových faktů, na které dosud nepřišla řeč. K tomu na období od zimy 2019 do léta 2021 vzpomíná v patnácti rozhovorech celkem sedmnáct respondentů, kteří nabízejí zpětně svůj pohled na jednotlivé etapy této dvouletky, ale i na celé období.

Pod knihu se autorsky podepsala čtveřice Dominik Dubovči, Honza Fait, Honza Homolka a Martin Kavka. O většinu luxusních fotografií se pak postaral aktuálně dvorní fotograf Dynama Ladislav Adámek a unikátnost knihy podtrhl netradičními komiksy a ilustracemi Pavel Kučera.

Na 240 stránkách si tak budou moci nejen všichni fanoušci Dynama připomenout, jaké to bylo třeba v roce 2019 po prosincové domácí prohře 2:4 s Vítkovicemi, nebo o dva měsíce později po vítězném utkání na Kometě. Na přetřes přijdou mimo jiné také celý prodej klubu, rebranding na nové logo, budování nového týmu nebo třeba památná vítězná série z prosince 2020.

Kniha bude od konce listopadu k dostání ve fanshopu jak v OC Grand, tak v enteria areně. Nabízet ji budou také vybraná pardubická knihkupectví a k dostání bude samozřejmě také na internetu. Více informací o spuštění prodeje se dozvíte v druhé polovině listopadu, prodejní cena knihy bude 498 KČ.