25.09.2022
Redakce

Dva body mohou být odrazovým můstkem, říká Matěj Kloz

Pardubičtí junioři porazili v důležitém sobotním zápase Třinec 2:1 v prodloužení. O první branku se postaral šikovný útočník Matěj Kloz. „Poslední dobou máme problém využívat šance, tak si myslím, že by nás takové momenty mohly uklidnit do dalších zápasů," věří Kloz.

Junioři v sobotním zápase na domácím ledě proti Třinci přerušili šňůru čtyř proher. Dynamo tento zápas dokázalo dotáhnout až do prodloužení, kde vyhrálo 2:1. O první branku Pardubic se postaral Matěj Kloz, který zhodnotil zápas. Myslím si, že jsme dnes ukázali přesně takový výkon, který odráží naší týmovost. Byl to bojovný, fyzický a psychický docela těžký zápas. Dokázali jsme však plnit přesně to, co po nás trenér chtěl, a díky tomu jsme přečkali mnoho oslabení, kterým jsme čelili."

Ve 28. minutě otevřel skóre Matěj Kloz, který bekhendovou kličkou překonal třineckého brankáře. „Snažil jsem se hrát dobře dozadu a využívat protiútoky. Jeden takový se mi povedlo využít, když jsem ujel a skóroval bekhendovou kličkou. Řekl bych, že to byl důležitý moment utkání, jak pro mě tak i pro celý tým."

„Je to takové 50 na 50. Vzhledem k výkonu a vývoji zápasu si myslím, že jsme bohužel bod ztratili. Na druhou stranu v situaci v jaké jsme, tak dva body a vítězství mohou být dobrým odrazovým můstkem do další těžké práce, která na nás čeká," věří Kloz.