14.06.2020
Tisková zpráva

Do Pardubic se vrací zkušený Tomáš Linhart

Hokejový klub Dynamo Pardubice hlásí příchod staronové tváře do defenzivních řad. Z Mountfield HK se vrací zkušený obránce Tomáš Linhart.

Protřelý obránce Tomáš Linhart bude působit převážně v kádru našeho partnera HC Stadion Vrchlabí z Chance ligy. Šestatřicetiletý bek podepsal s naším klubem roční kontrakt.

„Tomáš se v Pardubicích narodil, v mládí prošel naší organizací. Má obrovské zkušenosti díky více než osmi stům startů v Tipsport extralize. Věříme, že v našem společném projektu s partnerským klubem HC Stadion Vrchlabí pomůže vychovávat naše mladé hráče. Počítáme s ním sice primárně pro náš partnerský klub, nicméně jeho kvality a zkušenosti jsou takové, že jej můžeme využít i u nás v A-týmu,“ reagoval na příchod Tomáše Linharta člen představenstva HC Dynamo Pardubice Dušan Salfický.

Tomáš Linhart působil poslední dvě sezony v týmu Mountfield HK. Předtím hrál pět let v Třinci, v extralize oblékal ještě dres Zlína. S Pardubicemi získal mistrovský titul v sezoně 2004/2005, v dresu Dynama nastupoval naposledy v ročníku 2007/2008. Na svém kontě má i šest zápasů za reprezentaci.