29.10.2019
Redakce

Do Karlových Varů s juniorkou, soupeř odmítl přeložení utkání

V kabině Dynama řádí akutní virová epidemie střevní chřipky, lékař týmu nařídil karanténu celé kabiny. Vedení pardubického klubu požádalo karlovarskou energii o přeložení utkání, ale soupeř odmítl žádosti vyhovět. Do dnešního zápasu tedy nastoupí komplet juniorský tým, který dnes mě hrát derby s Hradcem Králové.

„Je to pro nás velmi nepříjemné. Během noci na dnešek se u většiny hráčů začaly objevovat příznaky, ráno náš klubový lékař vyhlásil několikadenní karanténu celé kabiny. Snažili jsme se to vyřešit dohodou se soupeřem o přeložení utkání, což je běžný postup. Vary nám bohužel odmítly vyjít vstříc a proto musíme tým na dnešní zápas poskládat z juniorů. K tomuto přistupujeme především proto, že nám záleží na zdraví našich hráčů. Jednání vedení karlovarské Energie mi přijde nevstřícné, protože je běžné, že se v takové to situaci snaží soupeři najít sportovní řešení. Celou věc komplikuje ještě i to, že junioři mají dnes derby proti Hradci Králové. Tímto bych chtěl poděkovat vedení Hradce Králové, které souhlasilo s přeložením zápasu juniorů,” řekl sportovní manažer Jaromír Kverka.

Vedení Dynama velmi mrzí, že zvítězila vidina lehce získaných bodů před sportovním gestem, které by v této situaci bylo jednoznačně na místě.