06.02.2024
Redakce

David Honzík a Tomáš Vomáčka pokračují v organizaci Dynama

Oba brankáři, kteří se v letošní sezóně dělí o brankoviště v Dynamu B, budou oblékat pardubický dres také v následující sezóně! David Honzík i Tomáš Vomáčka prodloužili v Dynamu smlouvu do roku 2025. „Oba kluci si svými výkony a přístupem v B týmu řekli o nové smlouvy," říká k podpisu brankářů sportovní manažer Dušan Salfický.

„Oba kluci si svými výkony a přístupem v B týmu řekli o nové smlouvy. Jsou to brankáři, které můžeme použít pro B tým i pro A tým. Svoji roli přijali a plní ji podle našich představ. Proto jsme rádi, že jsme našli společnou řeč a kluci budou v naší organizaci působit i v příští sezóně," komentuje nové smlouvy obou brankářů Dušan Salfický, sportovní manažer Dynama.

Třicetiletý David Honzík posílil Dynamo před začátkem letošní sezóny a v jejím průběhu zatím zasáhl do třiadvaceti zápasů Chance ligy. V dresu béčka dostává průměrně 2,11 gólu na zápas a úspěšnost zákroků drží na skvělých 92,6%. Ve dvou zápasech navíc udržel čisté konto.

„Nová smlouva pro mě znamená, že jsem v té letošní sezóně asi odvedl dobrou práci v B týmu. Za prodloužení jsem moc vděčný a doufám, že to bude dobré i příští rok," říká David Honzík. Zkušený brankář podepsal s Dynamem prodloužení smlouvy do roku 2025.


Tomáš Vomáčka přišel do pardubické organizace před letošní sezónou po sedmi sezónách strávených v zámoří. V dresu Dynama B zatím naskočil do jednadvaceti zápasů, ve kterých inkasoval v průměru 2,61 branky na zápas s průměrnou úspěšností zákroků 91,6%. S áčkem Dynama se v letošní sezóně zúčastnil legendárního Spengler Cupu, v posledním extraligovém zápase Dynama v Olomouci pak kryl Vomáčka záda Dominiku Pavlátovi.

„Je to pro mě ohromná pocta a čest, že můžu být v tomto klubu. Jsem nadšený, že se podařilo dohodnout na dalším pokračování a těším se, co nás čeká příští rok," sdělil po podpisu nové smlouvy Tomáš Vomáčka.

„Můj cíl je chytat extraligu a jestli přijde ta šance, chci být připravený a doufám, že to bude právě v Pardubicích," doplnil čtyřiadvacetiletý brankář, který na východě Čech podepsal smlouvu do roku 2025. Součástí dohody je také jednoletá opce.