16.03.2023
Redakce

Čtvrtfinále je tady! Zahájí Dynamo vyřazovací boje vítězně?

Dlouhé čekání je u konce! Už v pátek 17.3. vstoupí Dynamo do Generali Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy! Na domácím ledě přivítá od 19:00 Olomouc, která si ve čtyřech zápasech poradila s Karlovými Vary v předkole. Sobotní utkání startuje v 17:00. Před oběma zápasy se fanoušci navíc mohou těšit na Fortuna Fan Fest s celou řadou doprovodných aktivit.

1. čtvrtfinále: HC Dynamo Pardubice – HC Olomouc - sleduj ONLINE

Stojí za připomenutí

  • Poslední východočeské derby skončilo pohodlným vítězstvím 4:1 pro Pardubice.
  • Olomouc zvládla postoupit do čtvrtfinále přes Karlovy Vary. Osmifinálovou sérii ovládla poměrem 3:1 na zápasy.
  • Před utkáním můžete navštívit Fortuna Fan fest, který začíná před enteria arenou už v 16:30!

Z kabiny Dynama

Dynamo se téměř dvou týdnech bez zápasů vrací na domácí led! V prvním čtvrtfinále vyzve družina Radima Rulíka houževnatou Olomouc, která se mezi osm nejlepších týmu probojovala z předkola play off. „Olomouc je hrozně nepříjemný tým. Viděl jsem je v předkole a jen se mi to potvrdilo," potvrzuje obránce Ondřej Vála. „Hrají takto dlouhodobě. Je to ale hlavně o nás. Musíme být trpěliví," ví čtyřiadvacetiletý pardubický odchovanec.

Svou roli bude v sérii hrát také rozdílný režim obou týmu v posledních dnech. Zatímco Dynamo se na čtvrtfinále poctivě připravovalo v tréninku, Olomouc bojovala o postup až do úterý 14.3.. „Samozřejmě budeme více odpočatí. Pro nás bude hodně důležitý vstup do té série, abychom se do toho hned dostali. Tréninky k tomu ale byly uzpůsobené, takže si nemyslím, že by to měl být problém," popisuje Ondřej Vála.

Sestava Pardubic z minulého utkání:

Will – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Kolář – Říčka, Sedlák, Cienciala – A. Musil, Zohorna, Radil – Paulovič, Poulíček, Zeman – Rohlík, Mandát, Vondráček.

Aktuálně od soupeře

Olomouc si v úterý 14.3. zajistila postup do čtvrtfinále play off, když porazila Karlovy Vary 3:0 a celkově v sérii 3:1 na zápasy. „Celá série byla vyrovnaná a my jsme byli šťastnějším týmem. V úterý jsme si to už pohlídali. Doma jsme byli lepší, ve Varech byli naopak oni lepší. My můžeme být rádi, že jsme vyhráli třetí zápas, protože ten rozhodl. V úterý jsme to už ukopali,“ popsal pro olomoucký web talentovaný útočník Jan Bambula, který v sérii zazářil čtyřmi body.

Nyní čeká na Olomouc favorizované Dynamo, proti kterému se Moře v sezóně příliš nedařilo. Pardubice ovládly tři vzájemné zápasy, Olomouci se podařilo bodovat pouze jednou. Série začíná na pardubickém ledě už v pátek 17.3. od 19:00, pokračovat bude o den později v 17:00.

Hvězda v týmu soupeře:

Jakub Orsava. Dvaatřicetiletý útočník byl nejproduktivnějším hráčem předkola play off. Během čtyř zápasů zapsal osm kanadských bodů, když vstřelil pět branek a přidal tři nahrávky. Orsava tak navázal na povedenou základní část, ve které si připsal dvacet kanadských bodů ve dvaceti osmi utkáních.

Sestava Olomouce z minulého utkání:

Konrád – Černý, Ondrušek, Rašner, Dujsík, Škůrek, Švrček, Mareš – Káňa, P. Musil, Orsava – Kusko, Knotek, Bambula – Plášek, Klimek, Navrátil – Kucsera, Menšík, Rutar.

Hráli v týmu soupeře

KLUBHRÁČI
HC Dynamo Pardubice
-
HC OlomoucLukáš Anděl, Lukáš Nahodil, Jakub Orsava

Informace před utkáním

Fortuna Fan Fest

Ve spolupráci s generálním partnerem Fortunou si Dynamo pro své fanoušky připravilo před prvními dvěma domácími zápasy čtvrtfinále Fortuna Fan fest, který proběhne před enteria arenou. Fanoušci se mohou těšit na autogramiádu legend, focení s pohárem Jaroslava Pouzara, soutěže o hodnotné ceny, hokejovou střelnici, malování na obličej. V pátek i v sobotu začíná akce dvě a půl hodiny před začátkem utkání.

Vstupenky

Vstupenky na utkání s Olomoucí jsou k dostání online ZDE. Souběžně probíhá prodej na pokladnách enteria areny. Ty budou v pátek i sobotu otevřeny od 9:00 do 12:00 a následně od 13:00 až do začátku obou zápasů.

Parkování
Jednou z nejproblematičtějších záležitostí letošních domácích utkání zůstává parkování. Hokejový klub Dynamo Pardubice přišel kvůli přestavbě fotbalového stadionu o možnost využití celé řady parkovacích míst. Na situaci se reagovalo pronajmutím parkovací plochy po bývalých jatkách (Parking C). Těch je ale dostupných pouze 100, a to za cenu 100 Kč.

Doporučujeme tedy prostudovat web statutárního města Pardubice, kde informace o parkování v centru najdete ZDE. V blízkosti enteria arény je také obchodní centrum Atrium Palác Pardubice, které nabízí kryté parkoviště. Více informací ZDE.

Vstup

Brány stadionu se standardně otevřou hodinu před úvodním vhazováním.