09.02.2021
Redakce

Čisté konto? Skvělé pro Barulina. Naštěstí to tam spadlo, těší Mikuše

Před reprezentační pauzou zvládl omlazený kadr Dynama porazit budějovický Motor nejtěsnějším rozdílem 1:0. O jedinou branku Pardubic na jihu Čech se v první třetině postaral slovenský zadák Juraj Mikuš, pro něhož to byla již osmá trefa v sezoně. „Otevřelo se mi to, viděl jsem, že gólman má zakrytý výhled, tak jsem zkusil vystřelit,“ popisoval spokojeně nejproduktivnější obránce Východočechů vítěznou trefu.

O výhře Dynama na ledě Budvar Arény v rámci dohrávaného 10. kola Tipsport extraligy rozhodl jediný gól. O něj se v první třetině postaral zkušený Juraj Mikuš, když na modré čáře vyřadil ze hry napadajícího útočníka a přesně zakončil.

„Viděl jsem, že útočník udělal chybu, když šel po puku, tak jsem zkusil stahovačku na střed. Potom se mi to otevřelo, viděl jsem, že má brankář zakrytý výhled, tak jsem vystřelil. Naštěstí jsem ho netrefil a spadlo to tam,“ přibližoval Mikuš svůj osmý zásah.

Pardubičtí měli v utkání několik možností na navýšení svého vedení, dostali se k několika střelám, ale jen jedna našla recept na překonání gólmana Strmeně. „Hodně šancí jsme zbytečně přehrávali. Nemělo by se to za stavu 1:0 stávat, mohlo se nám to vymstít. Musíme se z toho poučit a snažit se jít do zakončení na sto procent,“ měl jasno slovenský bek.

Naopak Budějovičtí se do mnoha šancí nedostali. Východočechy navíc podržel ruský brankář Konstantin Barulin, jenž uzavřel prostor tří tyčí a velkou měrou pomohl svému mužstvu k zisku tří bodů, čehož si byl po důležitém vítězství vědom i jediný přesný střelec.

„Hráli jsem výborně z obrany. Byly tam dvě individuální chyby, po kterých měli dvě velké šance. Jinak jsme je k ničemu nepustili. Je to především pro Konstantina super. Vychytal nulu, neměl to po přesunu z KHL lehké. Dnes zachytal skvěle. Doufejme, že se mu bude dařit nadále,“ přeje si Juraj Mikuš.

Nejproduktivnější obránce Pardubic vystřídal v aktuální sezóně v obraně několik parťáků. Často nastupoval s mladými spoluhráči, kteří vedle zkušeného matadora sbírají zkušenosti. „Bylo to s nimi fajn. Jsou to šikovní hráči a pokud na sobě nepřestanou pracovat, tak mají hokejovou budoucnost před sebou. Je super, že dostávají šanci v takhle mladém věku,“ chválí Juraj Mikuš pardubické mladíky.