09.05.2020
Redakce

Bývalý útočník David Pospíšil dnes slaví padesátiny

Dnes slaví významný životní milník bývalá pardubická opora David Pospíšil. Narodil se na den přesně před 50 lety. Někdejšího vynikajícího útočníka můžete po skončení profesionální kariéry vídat také na obrazovkách České televize.

David Pospíšil poprvé oblékl dres Pardubic v sezoně 1987/1988, kdy odehrál 12 zápasů. Následující dva ročníky strávil v druholigovém Písku a Táboře, unikl mu tak titul, který Tesla Pardubice získala v roce 1989.

Od sezony 1991/1992 se stal stabilním členem A-týmu. S mužstvem spolkl hořkou pilulku v podobě prohry ve finálové sérii s Olomoucí v roce 1994. V půlce ročníku 1996/1997 přestoupil do Plzně, kde strávil tři kompletní sezony. Po roce 2000 se po krátkém angažmá ve Vítkovicích na dva ročníky vrátil do Pardubic. Při svém druhém angažmá v mateřském klubu opět došel do finále extraligy, znovu se ale musel spokojit pouze se stříbrem.

Po tomto zklamání se vrátil na pár měsíců do Plzně a později si také vyzkoušel ruskou superligu v dresu Petrohradu. Extraligovou kariéru zakončil jako kapitán Plzně v ročníku 2004-2005. Později ještě hrál za BK Mladá Boleslav a za HC Chrudim.

Po skončení kariéry se věnoval svému podnikání a také se stal výtečným hokejovým expertem České televize. Dokonce si střihnul i malou roli v seriálu Policie Modrava.

Davide, HC Dynamo Pardubice Ti k dnešním padesátinám přeje jen to nejlepší, hodně zdraví a spoustu úspěchů ve všem, do čeho se pustíš!

David Pospíšil je zkrátka skvělý šoumen.

David Pospíšil v objetí s jinou pardubickou ikonou - Petrem Sýkorou.