18.11.2022
Redakce

Byla to dobrá přestřelka, říká po zápase s Třincem Adam Fiala

Junioři Dynama se ve čtvrtek střetli s Třincem. Na ledě Ocelářů se strhla velká přestřelka, v zápase padlo celkem 11 gólů, nakonec se šťastným koncem pro Pardubice. Dvěma góly se na výhře podílel Adam Fiala. „Byla to dobrá přestřelka,“ usmíval se po zápase.

Junioři měli v tomto utkání dobrý začátek, po první třetině vedli 3:0. Ocelářům se povedlo ve druhé třetině vyrovnat a dokonce jít na chvíli do vedení, na což rychle zareagoval útočník Adam Fiala, který zhodnotil zápas. „Dnešní zápas byl vyrovnaný, hrálo se ve velkém tempu a byla to dobrá přestřelka.“

Ve druhé třetině se Třinci podařilo dotáhnout tříbrankové manko. „Na začátku druhé třetiny na nás Třinec vlétl ve vyšším tempu než v první třetině. Bohužel jsme nestihli včas zareagovat, a tak jsme později museli dotahovat skóre zase my,“ říkal po zápas Fiala.

Adam Fiala se v tomto utkání dvakrát prosadil. Nejdříve v 17. minutě a poté vrátil Dynamu vedení ve druhé třetině. „U prvního gólu jsem dostal puk do středního pásma a objel sám obranu a z úhlu jsem zakončoval, pomohl tomu i třinecký gólman, který si tam střelu srazil. A druhý gól, to se ke mně dostal puk u nich v předbrankovém prostoru a z otočky jsem vystřelil gólmanovi vedle betonu,“ popisoval své dvě trefy.

Ve třetí třetině Třinec vyrovnal na 5:5 a tento stav zůstal až do konce základní hrací doby, následovalo prodloužení, ve kterém se také nerozhodlo, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy, ve nichž dokázaly Pardubice zvítězit a odvezly si tak z Třince cenné dva body za výhru 6:5. „Jsme spokojeni, v naší situaci potřebujeme každý bodík,“ ví útočník Adam Fiala.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej