18.08.2023
Redakce

Brankoviště Dynama rozšíří Tomáš Vomáčka

Brankářské řady Dynama pro nadcházející sezónu jsou kompletní. Do Pardubic přichází čtyřiadvacetiletý Tomáš Vomáčka, který působil posledních sedm sezón v zámořských soutěžích. Naposledy oblékal dres Norfolk Admirals v ECHL. Na východě Čech podepsal roční smlouvu s opcí na další sezónu.

Organizace Dynama posiluje před začátkem soutěží brankoviště! Brankáře B týmu doplní Tomáš Vomáčka, který v Pardubicích podepsal roční smlouvu s opcí na další sezónu.

„Určitě jsem nadšený, že to takto dopadlo. Už se to táhlo, takže mám radost, že konečně vím, kde budu hrát. Jsem připravený udělat vše pro to, abych se dostal do A týmu a samozřejmě si v organizaci vybojoval nějakou pozici. Teď budu trénovat s béčkem a pak uvidíme, jak to bude všechno dál. Myslím si, že to je hlavně o tom, abych makal naplno. Pak věřím, že ta šance může přijít," říká po příchodu do organizace Dynama čtyřiadvacetiletý brankář.
„Jsme rádi, že se podařilo dotáhnout přestup Tomáše k nám do Pardubic. Je to talentovaný brankář s potenciálem přesunout se v budoucnu do A tymu. Po zranění Michala Borovičky nám zvýší konkurenci v brankovišti," doplňuje k přestupu šikovného brankáře Tomáš Rolinek, sportovní manažer pardubického B týmu.
Tomáš Vomáčka prošel mládežnickými kategoriemi Hradce Králové, odkud v sezóně 2016/2017 zamířil na první zámořské angažmá. V USA si postupně vyzkoušel soutěže NAHL, USHL a ve třech sezónách také univerzitní NCAA. V posledních svou letech pak působil ve farmářské ECHL, kde oblékal dres Norfolku Admirals. Nyní přichází 191 centimetrů vysoký brankář do organizace Dynama.