01.02.2021
Redakce

Bez gólu nevyhrajeme, ví moc dobře Tybor. Jeho hlava drží

Ani Radoslav Tybor nedokázal při svém druhém zápase po návratu z dlouhé, zraněním vynucené přestávky odvrátit porážku pardubického Dynama na ledě Plzně 0:3. „Šance jsme měli, ale když nedáme gól, nemůžeme vyhrát,“ litoval slovenský útočník po utkání 41. kola Tipsport extraligy.

Slovenský útočník Radoslav Tybor byl po utkání v Plzni smutný, on ani jeho spoluhráči neskórovali. Přesto však poznamenal, že Dynamo bylo domácím Indiánům kvalitativně srovnatelným soupeřem. „Byl to vyrovnaný zápas, my jsme střídali lepší úseky s horšími. Šance jsme měli, ale když nedáme gól, nemůžeme vyhrát,“ připomněl logickou matematiku Radoslav Tybor.

Jedním z rozhodujících faktorů utkání byly početní výhody. Plzeň totiž dostala k dispozici čtyři přesilové hry, Pardubice jen jednu. „My jsme byli více nedisciplinovaní, Plzeň potrestala jeden faul. My jsme neměli dobrý pohyb kolem brány a prostor na přesilovku jsme si ani nevytvořili,“ litoval slovenský forvard.

Pro Radoslava Tybora se jednalo o druhé utkání po návratu z dlouhého zranění, mimo hru byl měsíc a půl. „Jsem rád, že hlava drží, na druhou stranu dlouhý výpadek cítím, hlavně v kondici. Byl jsem omezený v tréninku, nemohl se ničemu věnovat. Snad se do toho brzy dostanu,“ přeje si autor čtyř extraligových branek v letošní sezoně. Pomoci by mu mohl i příchod Tomáše Zohorny. „Je to obrovská posila, která má v Rusku hodně odehráno. Nemám pochyb, že by nám nepomohl. Už se těším až nastoupí,“ dodal Tybor.