11.01.2023
Redakce

Beton s vůní Dynama

V nové sezoně sice Dynamo udrželo už několikrát čisté konto, ale beton rozhodně nehraje. Spíše pořádně vymíchává soupeře, třeba tak jako při rekordní vítězné sérii zápasů. Radek Kindl ale s Dynamem betonuje denně. Coby vášnivý fanoušek totiž dostal v práci k letošním kulatým 50. narozeninám netradiční dárek: domíchávačku v barvách pardubického hokejového klubu.

Radek Kindl měl v autě vždy pardubickou hokejovou výzdobu, ale dlouho snil o tom, že by v barvách Dynama jednou mohl řídit celé auto. A to se mu začátkem letošního roku vyplnilo: „Šéf šel za majitelem, že když budu slavit padesátiny, tak jestli by mi nemohli polepit auto v barvách Dynama. On s tím souhlasil, a tak jsme to začali všechno řešit.“

Prvním krokem bylo zjistit, zda s podobným záměrem nebudou mít problém přímo v klubu. Neměli. A tak se mohlo přistoupit k dalšímu kroku, kterým bylo vytvoření grafického návrhu. „Na jednom z nich byly černé barvy a mezi nimi Dynamo. Tak jsem jim řekl, že černou ať mi tam vůbec nedávají, že to je Hradec,“ směje se Kindl.

Z auta následně museli sundat všechny firemní samolepky Koresta, pak ho tři týdny brousili na hale a následně kompletně nastříkali na bílo. Ještě před nalepením nových, dynamáckých samolepek se auto kompletně nalakovalo a po nalepení bylo hotovo.

„Když jsem auto poprvé viděl kompletně udělané, tak se mi to moc líbilo. Až jsem byl dojatý. Hned jsem si ho musel nafotit a poslat fotky rodině a kamarádům,“ vzpomíná na první okamžiky se svým pracovním parťákem v novém hávu. Nebál se s ním zpočátku jezdit, aby ho neodřel? „Jsem na auto opatrný, to je jasné. Kolikrát jedu mezi stromy, kde jsou to samé větve, a tak řídím opatrně.“

Radek Kind je momentálně se svou domíchačkou v Pardubicích doslova veřejnou atrakcí.

„Minulý týden jsem jel z Hradce a vedle mě jela dodávka. Říkal jsem si, proč mě nepředjede, a pak vidím, že si mě natáčí na telefon. Lidi si toho všímají, ukazují mi palec nahoru, líbí se jim to,“ potvrzuje, ale samozřejmě dodává, že když tu a tam zavítá do Hradce, ukazují místní palec jiným směrem. Pokud to tedy není jiný prst na ruce, třeba prostředníček nebo ukazováček s malíčkem.

Párkrát už do Hradce se svým nově polepeným autem jel, ale byly to spíše nárazovky. V nejbližších týdnech už bude fanoušky Hradce provokovat častěji, pardubická Koresta totiž bude zajišťovat beton pro nový hradecký komplex Thera.

„Bude se tam stavět nová bytovka se 65 byty. Co vím, tak to bude tři a půl tisíce kubíků betonu. V takových případech se nás točí třeba i osm aut,“ popisuje jednu ze zakázek s tím, že často nejezdí v týdnu pouze od pondělí do pátku, ale i celou sobotu: „Včera jsem šel domů v sedm večer. Teď děláme v nemocnici nový pavilon, kam musíme navozit celkem 20 000 kubíků betonu. Obvykle jich v domíchačce vezu sedm.“

Páté číslo Magazínu Dynamo je v prodeji ve fanshopech v enteria areně a OC Grand, a také v eshopu ZDE! K dostání je navíc také v knihkupectví Ampia a v trafikách v OC Grand a na Hlavním nádraží. Cena jednoho výtisku je 98 korun.