24.08.2018
Jan Hrabal

Dynamo zformovalo kádr pro novou sezonu

PARDUBICE — Období zkoušení a hledání hráčů pro finální kádr skončilo, Dynamo zná jeho složení pro nový extraligový ročník. Pardubice čekají dvě přípravná utkání, svou 69. sezonu v nejvyšší soutěži v řadě otevře domácím duelem s Vítkovicemi v pátek 14. září 2018 od 18.00 hodin.

„Společně se sportovním manažerem a trenéry jsme provedli definitivní zúžení na společném jednání v pátek dopoledne, po jeho skončení trenér Miloš Holaň měl s jednotlivci osobní pohovory,“ řekl předseda představenstva a generální manažer Dušan Salfický, podle něhož je v tuto chvíli kádr kompletní: „Samozřejmě nadále monitorujeme možnosti jej doplnit v případě zajímavé nabídky.“

Na Memoriálu Zbyňka Kusého hráli za Dynamo dva hráči na zkoušku – obránce Hugo Gallet a útočník Matouš Kratochvil. „Chtěl bych všem hráčům, kteří se ucházeli o místo v našem týmu, poděkovat za zájem a snahu zabojovat o místo v týmu,“ řekl Dušan Salfický.

Obránce Hugo Gallet v letošní sezoně hrát za Pardubice nebude. „U Huga jsme měli otazník až do samotného konce try outu. Vážíme si jeho snahy, rozhodně nás nezklamal, zahrál dobře, ale v tuto chvíli jsme se rozhodli jej nepodepsat. Určitě jej dále budeme sledovat, ale v tuto chvíli se nám do zúženého kádru nevešel. Nebylo by správné jej brát třeba na pozici osmého obránce, když chceme dávat prostor našim mladým hráčům,“ uvedl Dušan Salfický.

Naopak útočník Matouš Kratochvil si otevřel dveře do Pardubic. „Jeho příchod řešíme i s dlouhodobější perspektivou do budoucna. Matouš na try outu uspěl, nyní jednáme s Přerovem o formě jeho působení u nás. Uvidíme, jak jej vytížíme v této sezoně, každopádně s Matoušem chceme do budoucna pracovat,“ řekl šéf klubu.

Již v týdnu podepsal s Dynamem dlouhodobou smlouvu vytáhlý obránce Martin Bučko. Osmnáctiletý rodák z Martina přišel do Pardubic před dvěma roky, prošel dorosteneckým a juniorským výběrem Dynama. „Martina jsme koupili, vidíme v něm zajímavý potenciál, a tak jsme si jeho služby pojistili novým kontraktem. Je na něm, jak se porve o svou šanci, pokud to nebude přímo v A týmu, počítáme s jeho vytížením v juniorce nebo v dospělé soutěži,“ konstatoval Dušan Salfický.

Z odchovanců Dynama bojovali o místo v prvním mužstvu také odchovanci v útoku. Denis Kusý se vrací do Litoměřic s tím, že do Pardubic bude mít vyřízené střídavé starty, aby mohl za východočeský celek nastoupit. „Denis střídal výborné momenty v přípravě se slabšími, je ve věku, kdy potřebuje co nejvíce hrát, aby rostl. Pro něj je obtížné se hned prosadit, aby byl více vytížen v A týmu. Proto jsme jej uvolnili zpět do Litoměřic, kde by měl dostávat mnoho prostoru. Jistě bude patřit k hráčům, které budeme důkladně během sezony skautovat a povoláme je v případě nutnosti,“ prohlásil generální manažer Dynama.

Do projektu „Dukla“ se vrací také Michal Machač. „Rozhodně nás také nezklamal, i on je ve věku, kdy potřebuje hlavně hrát dospělý hokej. Věřím, že si v Litoměřicích vybojuje silnou pozici, aby byl co nejvíce nasazován a tím tak získával nové zkušenosti v dospělém hokeji. Určitě s ním do budoucna počítáme,“ pověděl Dušan Salfický.

Z juniorky vyskočil do „memoriálového týmu“ útočník Filip Koffer. Sedmnáctiletý odchovanec odehrál za první tým Dynama dvě utkání, a to s Eisbärenem Berlin a Admiralem Vladivostok. „Je v něm velký potenciál, chceme, aby dle možností trénoval s A týmem. Počítáme s ním jako tahounem naší juniorky s tím, že jej chceme zapracovat do našeho prvního mužstva, aby byl jednou jeho oporou,“ doplnil.

Kádr Dynama Pardubice pro sezonu 2018/2019 po jeho zúžení

Uveden je tým seřazený dle postů a abecedy bez hráčů na hostování v jiných klubech a juniorů.

Brankáři: Ondřej Kacetl a Milan Klouček.
Obránci: Martin Bučko, Vojtěch Budík, Petr Čáslava, Rhett Holland, Josef Hrabal, Daniil Miromanov, Marek Trončinský a Ty Wishart.
Útočníci: Miloš Bubela, Antonín Dušek, Ondřej Machala, Jan Mandát, Rostislav Marosz, Jordann Perret, Patrik Poulíček, Tomáš Rolinek, Tomáš Svoboda, Petr Sýkora, Sacha Treille a Tomáš Vondráček.