23.11.2016
Jan Hrabal

Dynamo zpevňuje brankářský post, přichází Ondřej Kacetl

PARDUBICE — Na hostování do 21. prosince 2016 získal hokejový klub Dynamo Pardubice brankáře Ondřeje Kacetla. Šestadvacetiletý brankář působil v této extraligové sezoně v Mountfieldu HK. Opačným směrem putuje rovněž na měsíční limitovaný transfer útočník Michal Bárta.

„Příchodem Ondřeje Kacetla do našeho klubu chceme ještě více zesílit brankářský post. Ondřej je kvalitním extraligovým brankářem, má ambice a chce se poprat o své místo. Konkurence v našem brankovišti nám může pomoci. Čekají nás těžké zápasy, výkony brankářů budou pro naši úspěšnost v nich stěžejní,“ řekl generální manažer a hlavní trenér Pavel Rohlík.

Znojemský odchovanec pomohl Orlům v roce 2011 získat juniorský mistrovský titul. Od roku 2013 působí v organizaci Mountfieldu. V minulé sezoně byl čtvrtým nejlepším extraligovým brankářem v průměrném počtu obdržených branek na zápas.

„V rámci extraligy je taková výměna možná pikantní, ale takový je lední hokej. Možnost chytat za Pardubice vítám, chci Dynamu pomoci dostat se v tabulce z příček, kam rozhodně nepatří,“ okomentoval svůj přesun k Zelené bráně Ondřej Kacetl.

Do rodného Hradce Králové se na měsíc stěhuje útočník Michal Bárta. „Pro něj může být návrat na domácí led tím správným impulzem, aby se dostal do herní pohody pro zbývající část sezony,“ doplnil Pavel Rohlík k uskutečněné výměně.

Ondřej Kacetl

  • Post: brankář
  • Datum narození: 15. října 1990
  • Výška: 182 cm
  • Hmotnost: 72 kg
  • Držení hole: levé