01.01.2011
Jan Hrabal

Hokejisté Pardubic si vyzkoušeli svítkovský led a jsou nadšeni

PARDUBICE — Už jen poslední hodiny zbývají od vypuknutí akce, která nemá v České republice obdoby – HOCKEY OPEN AIR GAME 2011. Hokejisté HC Eaton Pardubice absolvovali na Nový rok trénink přímo na plochodrážním stadionu ve Svítkově a po něm zářili spokojeností.

Trénink začal půl hodiny po poledni a trval hodinu. Hráči si mohli vyzkoušet led, mantinely, trestné lavice a pochopitelně i střídačky. „Vítr nám trochu dělal problémy, ale jinak je to výborné. Led je skvělý, takže paráda!“ hlásil nadšeně po skončení tréninku obránce František Kaberle.

Nejzkušenější bek Pardubic doslova zářil spokojeností, z areálu ve Svítkově byl nadšený. Ani mu nevadilo, že na začátku tréninku svítilo sluníčko, které se pak schovalo za mraky. „To
bylo lepší, se sluníčkem se špatně dívá. Zima nám vůbec nevadí, je to v pohodě. Jedinou drobností je vítr,“ povídal sedmatřicetiletý bek.

Zatímco v pardubické ČEZ Areně jsou hokejisté Eatonu denně a znají tam každý detail, tak plochodrážní stadion ve Svítkově někteří navštívili poprvé v životě. „Největším problémem je orientace, ta je jiná oproti naší domácí hale,“ přiznal se František Kaberle.

Oproti tréninkům v hale se tepleji oblékl. „Na hlavu mi zima není, čelenku jsem si tedy nebral. Druhé rukavice si brát také nebudu,“ uvedl pardubický zadák. „Iontové nápoje byly hodně studené, ale k dispozici budeme mít čaj,“ doplnil.

Martin Růžička se oblékne stejně

Velké těšení na nedělní show vyzařovalo i z brankáře Martina Růžičky. „Jsem opravdu nadšený, je to tu zvláštní, o to víc se nemohu dočkat, až to vypukne,“ nechal se slyšet, když šel z ledu.

Zatímco hráče v poli zahřeje rychlý pohyb, tak brankáři si zápas protrpí vestoje. „Největší problém pro mě bude asi zima. Přece jen je člověk trochu víc ztuhlý, takže se budu udržovat v teplotě a zahřívat se. Tohle byl trénink, zápas je ale něco jiného,“ povídal gólman HC Eaton Pardubice.

„Jsem oblečený úplně stejně, přemýšlel jsem o tenkých rukavicích, ale je to nechám být takto,“ doplnil Martin Růžička.

Petr Koukal zve fanoušky: Bude to super zážitek!

Kapitán Petr Koukal se také tvářil více než spokojeně. Radost mu dělalo příjemně mrazivé počasí. Teplota těsně pod bodem mrazu je prý tak akorát. „Zima mi ani nebyla, fakt v pohodě. Led je výborný. Pokud to takhle bude i zítra, tak to bude ideální,“ nadšeně vypravoval.

„Na začátku tréninku svítilo sluníčko, to prý zítra tolik nebude, takže pohoda. Jediný problémem je vítr, tak snad zítra nebude foukat, to by byla veliká zima, ale i to se dá,“ pokračoval Petr Koukal.

Pardubický vůdce věří, že fanoušci HC Eaton Pardubice vezmou zápas útokem a svítkovský stadion zaplní. Lístků na pokladnách je stále dostatek. „Věřím, že lidé přijdou a povzbudí nás. Není to tady každý rok, není to sranda připravit. Tribuna k stání vypadá úžasně, takže to bude určitě super zážitek. Fakt doporučuji! Vypadá to moc pěkně,“ dodal Petr Koukal.