24.11.2020
Redakce

Posila v brankovišti, Pardubicím vypomůže gólman Dan Vladař z NHL

HC Dynamo Pardubice posílí na brankářském postu Dan Vladař, který je jinak kmenovým hráčem Boston Bruins v NHL. Do Pardubic přichází na hostování do doby, než se rozběhne zámořská hokejová soutěž.

Třiadvacetiletý gólman v loňské sezoně nastupoval za Providence Bruins v AHL a v jednom zápase také za Atlantu Gladiators v nižší zámořské ECHL. V posledním play-off NHL kryl záda zkušenému slovenskému brankáři Bruins Jaroslavu Halákovi a nastoupil do jednoho utkání.

„Na základě vývoje začátku sezony a zranění Milana Kloučka v zápase proti Třinci, byť nebylo naštěstí nijak vážné, jsme se rozhodli doplnit brankářský tým o Dana Vladaře. Jednání s Bostonem byla velice rychlá. Dan patří k velice talentovaným gólmanům, což potvrdil v loňské sezoně AHL. Jeho angažování nám pomůže rozložit velkou zápasovou zátěž, která nás v následujícím období čeká,“ řekl sportovní ředitel HC Dynamo Pardubice Dušan Salfický.

Dan Vladař pochází z Prahy, hokejově však vyrůstal na Kladně. V zámoří působí od sezony 2015-2016. Dvakrát se účastnil mistrovství světa hráčů do 20 let. Draftován byl v roce 2015 Bostonem jako 75. v celkovém pořadí.

foto: https://www.nhl.com/bruins