04.09.2020
Redakce

​Pardubice jako další nováček Univerzitní hokejové ligy!

Riders Univezita Pardubice, tak se bude jmenovat již desátý člen ULLH. Město s velkou hokejovou tradicí tak má nyní i svůj hokejový univerzitní tým! Vše bylo stvrzeno slavnostním podpisem memoranda o spolupráci mezi Univerzitou Pardubice a týmem Riders Univerzita Pardubice.

Domácí zápasy bude pardubický univerzitní tým hrát v enteria areně, vždy v pondělí od 19:30. Tým také přestavil své logo a i slogan „Riders UP“, který kromě anglické výzvy k vzestupu zároveň obsahuje také iniciály Univerzity Pardubice. Trenéry mužstva jsou Martin Šejba a Petr Filip.

„Máme za sebou několik společných tréninků, ze kterých máme dobrý pocit, ale naši konkurenceschopnost skutečně prověří dva zápasy přípravného turnaje Tipsport UNI Cup. Chceme hráčům během sezóny nabízet zajímavý tréninkový i zápasový program, který ale bude slučitelný s náročnými studijními povinnostmi,“ zdůraznil Šejba.

Vznik pardubického univerzitního hokejového týmu uvítali také zástupci vedení pardubického Dynama

„Být součástí univerzitního týmu může být zajímavou alternativou pro hráče, kteří se neprosadí v profesionálním hokeji, ale chtějí se mu i nadále věnovat hokeji. Této myšlence Dynamo fandí a s týmem Riders budeme hledat možnosti spolupráce," řekl člen představenstva HC Dynamo Pardubice Dušan Salfický.

„Prosadit se v dnešním hokeji není vůbec lehké, a proto doporučuji všem mladým hráčům, aby vše nesázeli jen na jednu kartu a spolu s tréninkem se věnovali také studiu. Pokud se univerzitní liga bude i nadále takto rozvíjet, věřím, že může k hokeji přilákat další děti i jejich rodiče,“ doplnila hráčská legenda Vladimír Martinec, který je ambasadorem nového týmu Univerzity Pardubice.