24.10.2021
Redakce

Dynamo uspělo proti Mladé Boleslavi, vítězství vystřelil v prodloužení Nakládal

Dynamo se v zápase proti Mladé Boleslavi pořádně nadřelo, přesto může slavit vítězství. V napínavém utkání, ve kterém byla k vidění i bitka, se radujeme 4:3 po prodloužení. O tři body Pardubice přišly v samém závěru, když hráli hosté v šesti proti pěti. Na dvě branky nejlepšího extraligového střelce Roberta Říčky navázali Ondřej Rohlík a kapitán Jakub Nakládal.

Tipsport extraliga, 17. kolo, neděle 24.10.2021, Pardubice, enteria arena

Dynamo Pardubice

Mladá Boleslav

4:3p
2:1, 1:1, 0:1 – 1:0
Branky a nahrávky: 11:09 Říčka (Mikuš, Cienciala; 5/4), 16:28 Rohlík, 24:48 Říčka (Roman, Camara; 5/4), 03:47 Nakládal (Cienciala, Blümel; 3/3) – 17:55 Bicevskis (Bernad, Stránský; 5/5), 36:03 Raška (Kotala, Pláněk; 5/4), 59:55 Fořt (Claireaux, Ševc; 5/5). Rozhodčí: Kubičík, Pražák – Brejcha, Votrubec. Diváci: 7952. Vyloučení: 7:4. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 21:46 (11:10, 4:13, 4:22). Zblokované střely: 9:31. Hity: 9:7. Vhazování: 28:37. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 4:3.
Dynamo Pardubice: Frodl – Mikuš, Nakládal, Robertson, Košťálek, Kolář, Hrádek, Vála – Kousal, Poulíček, Blümel – Říčka, Musil, Cienciala – Paulovič, Roman, Camara – Koffer, Anděl, Rohlík.
Mladá Boleslav: Krošelj (Schwarz) – Pýcha, Ševc, Bernad, Pláněk, Jánošík, Šidlík, Lintuniemi – Kotala, Fořt, Claireaux – Kelemen, Najman, Kousal – Lunter, Bicevskis, Stránský – Grim, Raška, Dufek.

Komentář

Zaplněná enteria arena hnala domácí hokejisty za vítězstvím tradičně od úvodních minut, které přinesly zajímavý hokej s šancemi na obou stranách. Brankáři Dominik Frodl i Gašper Krošelj dlouho odolávali. Gólman Mladé Boleslavi musel řešit nepříjemnou dělovku Ondřeje Vály z osmé minuty, jeho protějšek se zapotil již v minutě první, kdy byli hosté blízko skórování. V polovině úvodní části si zahrálo Dynamo první přesilovou hru. Nebezpečným pokusem z levého kruhu se uvedl nejlepší extraligový střelec Robert Říčka, nicméně Krošelj si s jeho tvrdou střelou dokázal za pomoci betonu poradit. Půlminutu před vypršením trestu se pardubický kanonýr již prosadil, ze stejného prostoru jako předtím otevřel ve 12. minutě skóre a vsítil svůj 13. gól v sezóně - 1:0.

Mladoboleslavští mohli odpovědět stejnou mincí, neboť krátce po inkasované brance se i oni dostali do početní výhody. Ta se navíc zvýšila poté, co byl za ostrý hit u mantinelu a vzájemnou bitku s Jakubem Kotalou vyloučen pardubický Adam Musil. Jeho pěstní snažení mělo u fanoušků kladný ohlas, ale Dynamo muselo hrát téměř dvě minuty ve třech a posléze skoro další tři ve čtyřech v přesilovce, kterou vstřelená branka soupeře neukončuje. Výborné bránění znamenalo to, že domácí neinkasovali. Naopak to byl Matěj Blümel, kdo měl obrovskou šanci, samostatný únik ovšem neproměnil. V 17. minutě enteria arena explodovala. Frodl chytil za brankou nahození Mladé Boleslavi, vyhodil puk z obranného pásma, čímž se do brejku dostal Ondřej Rohlík, jemuž se povedlo procedit puk za záda Krošelja - 2:0. Hosté zareagovali o minutu později, když po špatné rozehrávce využil pěkné kombinace a odkryté branky při své střele Maris Bičevskis - 2:1.

Hosté vstoupili do druhé periody se změnou v brance, Krošelja nahradil Marek Schwarz. Do své hry Bruslaři přidali i více nasazení a ihned to bylo znát, když zkraje třetiny uzamkli Dynamo v jeho obranném pásmu. Frodl ovšem za podpory spoluhráčů odolával. Navíc se po faulu Kotaly dostali domácí ve 25. minutě do početní výhody a znovu trestali. Robert Říčka obdržel fantastickou přihrávku před prázdnou branku od Ondřeje Romana, takže mu stačilo jen vhodně nastavit hokejku - 3:1. Toto pouze nastartovalo sérii vyloučení na obou stranách, přesilové hry byly ale poměrně dlouho nevyužity. Ve 37. minutě se v početní výhodě prosadil Adam Raška, čímž snížil opět na rozdíl jediné branky - 3:2. Více toho prostřední třetina nenabídla.

Třetí část začala další přesilovkou, tentokrát ji měla k dispozici Mladá Boleslav. Hosté sice zamkli Dynamo v jeho obranném pásmu, nicméně skvěle chytající Frodl lapil všechny pokusy, které na branku směřovaly. Do nebezpečné pozice se dostal i Martin Pláněk, jeho přízemní střela zamířila těsně vedle. Frodlovu branku ohrozil i Pavel Pýcha, jehož střelu ale také dokázal gólman Pardubic pokrýt. Ve 49. minutě byl blízko vstřelenému hattricku Říčka, jenže zkušený Schwarz jej nadvakrát vychytal. Do dvoubrankového vedení mohl poslat Dynamo i David Cienciala, bohužel jeho zajímavé sólo bylo utnuto obranou Bruslařů ještě před zakončením.

Postupem času se opět osmělovali hosté, kterým se povedlo uzamknout Pardubice v jejich pásmu. Žádná gólová střela z toho ovšem nebyla. Na druhé straně se blýskl Schwarz, když dokázal vychytat kličkujícího Anthonyho Camaru. Poté při Frodlovi stálo štěstí, protože za jeho zády zazvonila tyč. Stejná situace se opakovala při dalším vyloučení Dynama, to se psala 56. minuta. Domácí za pomoci velké obětavosti vyrovnání nepřipustili. Bruslařům se přeci jen povedlo dostat duel do prodloužení, necelých pět vteřin před koncem třetí části se prosadil při hře v šesti proti pěti Tomáš Fořt - 3:3.

Bonusový bod mohl Pardubicím přisoudit Camara, jenže jeho pokus do odkryté klece byl zblokován. Na druhé straně se blýskl Frodl chyceným samostatným únikem. Definitivní tečku za výsledkem udělal při úniku tří na jednoho kapitán Jakub Nakládal - 4:3.

Ohlasy po utkání

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): „Mohu nás pochválit za přesilové hry, které jsme sehráli slušně. Mohu nás pochválit za oslabení, kterých bylo strašně moc. Měli jsme nějakých 17 minut v oslabení, což je strašidelné. Odehráli jsme je ale velice slušně, takže to byla pozitiva. Dalším je výkon Frodla, který chytal fantasticky. Ve hře pět na pět byla Mladá Boleslav dnes lepší, důraznější, měli lepší pohyb. Byli více na kotouči. Remíza byla spravedlivá.“

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): „Rozhodly přesilové hry, my jsme v nich neskórovali a naopak v oslabení dvakrát inkasovali. Aby toho nebylo málo, tak jsme dostali gól i ve vlastní přesilovce. Ve hře pět na pět jsme nebyli horším týmem, Pardubice jsme jasně přestříleli, byli jsme aktivnější, více na puku a častěji v jejich pásmu. Myslím, že 3:3 bylo zasloužené, protože jsme si za tím šli. Bohužel v prodloužení jsme propadli, Pardubice na to čekaly celé prodloužení, aby nás přečíslili, což rozhodlo.“

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

2. kolo, 12. 9. 2021
MBL - PCE
3:4
17. kolo, 24. 10. 2021
PCE - MBL
4:3p
32. kolo, 12. 12. 2021
MBL - PCE
2:4
47. kolo, 30. 1. 2022
PCE - MBL
0:4

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Dominik Frodl 64 46 43 3
Obránci G A +/- TM
Jakub Nakládal 1 0 2 0
Juraj Mikuš 0 1 1 2
Michal Hrádek 0 0 -1 0
Jan Kolář 0 0 -1 0
Jan Košťálek 0 0 -1 0
Dennis Robertson 0 0 -1 0
Ondřej Vála 0 0 0 0
Útočníci G A +/- TM
Robert Říčka 2 0 -1 0
Ondřej Rohlík 1 0 1 0
David Cienciala 0 2 0 2
Ondřej Roman 0 1 0 2
Anthony Camara 0 1 0 0
Adam Musil 0 0 0 30
Matej Paulovič 0 0 0 4
Matěj Blümel 0 0 0 2
Lukáš Anděl 0 0 1 0
Filip Koffer 0 0 0 0
Robert Kousal 0 0 -1 0
Patrik Poulíček 0 0 -2 0
HC Dynamo YouTube