19.8.2021
Redakce

Musil s Camarou sestřelili pěti góly Liberec

Poslední přípravné utkání před domácími fanoušky zvládly Pardubice úspěšně, po aktivním výkonu porazily Liberec 5:3. Dynamo se dostalo do vedení díky dvěma gólům v podání Anthonyho Camary a nezabrzdilo ho ani bleskurychlé vyrovnání ve druhé třetině. Zbývající tři góly vstřelila nová posila Adam Musil a Dynamo tak po Spartě dalo pět gólů i Liberci.

přát., čtvrtek 19.8.2021, enteria arena

Dynamo Pardubice

Bílí Tygři Liberec

5:3
2:0, 1:2, 2:1
Branky a nahrávky: 11:30 Camara (Hecl; 5/5), 14:42 Camara (Musil, Poulíček; 5/4), 28:15 Musil (Rohlík, Hrádek; 5/5), 41:35 Musil (Rohlík, Hrádek; 5/5), 52:33 Musil (Nakládal; 5/4) - 27:27 Jelínek; 5/5), 27:39 Ordoš (Najman; 5/5), 43:40 Gríger (Najman; 5/4). Vyloučení: 4:7. Využití: 2:1. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3.
Dynamo Pardubice: Klouček (9. Frodl) – Košťálek, Mikuš, Nakládal, Roberston, Hrádek, Kolář – Cienciala, Roman, Říčka – Camara, Poulíček, Hecl – Blümel, Musil, Rohlík – Koffer, Anděl, Paulovič.
Bílí Tygři Liberec: Kváča – Derner, Ivan, Šedivý, Melancon, Kunst, Štibingr – Vlach, Gríger, Zachar – Rychlovský, Jelínek, Šír – Ordoš, Najman, Faško-Rudáš.

Komentář

Hned po úvodním buly se k puku dostal Robert Říčka, který měl před sebou hodně prostoru, a tak vystřelil. Kváča puk lapačkou škrtnul mimo tři tyče, jistý zákrok na úvod to ale rozhodně nebyl. Po faulu Vlacha se opět Pardubice velice rychle dostaly do útočné třetiny, kde Cienciala přenechal puk Říčkovi, jehož druhá střela byla také nebezpečná, tentokrát už Kváča zasáhl jistěji. V 6. minutě byly viděny rychlé výpady po pravé straně. Martin Faško-Rudáš těsně minul, o pár vteřin později nebyl úspěšný z téměř identické pozice Ordoš. V početní výhodě soupeře ale pláchnul obraně Filip Koffer, který byl nakonec úspěšně zastaven a ke střele se nepropracoval. V průběhu třetiny muselo bohužel dojít ke střídání brankářů, Milan Klouček si přivodil při zákroku zranění, do brány tak pustil Dominika Frodla. Aktivnější Dynamo bylo ve 13. minutě zaslouženě odměněno. Marek Hecl podržel puk při přechodu přes modrou čáru a následně jej šikovně poslal na Anthonyho Camaru, který střelou zápěstím prostřelil brankáře Liberce – 1:0. Nepřesná rozehrávka Liberce nechala Ciencialu úplně opuštěného před Kváčou, pardubický útočník se ale musel obtočit a zakončení mířilo vedle. Druhý gól vstřelil v 15. minutě z přesilové hry opět Anthony Camara, kterého mezi kruhy našel Musil. Střela byla opět velmi přesně mířená těsně vedle betonu – 2:0. Na 3:0 mohl navýšit Blümel, který tvrdou střelou zakončil kombinaci domácích, dorážel ještě Adam Musil, jehož dorážka proklouzala jen brankovištěm.

Ani druhou třetinu Dynamo ze své aktivity nepolevovalo. Rohlík s pukem na hokejce vybruslil na střed a jeho nahození trefilo jen Musila, jenž se dobře zorientoval a bekhendem ohrozil svého bývalého spoluhráče. V přečíslení tři proti dvěma ujela čtvrtá řada Pardubic všem soupeřům. Paulovič nesobecky přihrál Andělovi, který si puk lehce popotáhnul, střela už ale přesná nebyla. Po drtivé aktivitě Dynama ale Liberec vstřelil v rozmezí dvanácti vteřin dvě branky po nedůslednostech v obraně Dynama. První liberecký gól vstřelil kapitán Petr Jelínek – 2:1. Poté skóroval Jan Ordoš, který nikým nebráněný doklepl puk za bezmocného Frodla – 2:2. Vyrovnaný stav ale netrval dlouho. Domácí mužstvo dostalo Liberec pod tlak a po pokusu Rohlíka dorážel z bezprostřední blízkosti Adam Musil, který umístil puk pod břevno – 3:2. Ve 32. minutě v další přesilové hře, kterou si aktivitou vynutil Hecl, dostal nabito Jakub Nakládal, jehož střela brankáři vypadla, k dorážce se ale nikdo neprobojoval. Pardubická třetí formace opět svým pohybem provětrala libereckou defenzívu, střelami z první neuspěl Roman ani Cienciala.

Na 4:2 mohl hned na začátku třetí části navýšit Marek Hecl, kterému šikovně nastřelil puk přesně na hokejku Robertson, teč ale mířila jen do boční sítě. Ve 42. minutě odskočilo Dynamo znovu na dva góly, když se podruhé trefil Adam Musil, který odmítl protihráče a bekhendem na bližší tyč trefil přesně – 4:2. Po vyloučení Koffera využil početní výhodu Dávid Gríger, který střílel do odkryté brány – 4:3. Ve 49. minutě neuspěl v nájezdu Říčka, kterému se nadále nedařilo překonat Kváču. To se povedlo Adamu Musilovi, jenž vstřelil hattrick poté, co přesně trefil nahrávku od Jakuba Nakládala pod horní tyč – 5:3. Liberec ještě snížil, rozhodčí ale gól nemohl uznat díky vysoké holi, kterou zahrál Martin Faško-Rudáš. V posledních minutách proti střele Vlacha ještě nádherně zasáhl lapačkou Dominik Frodl. Tři vstřelené góly mohl mít na svém kontě i Anthony Camara, jenže neproměnil ideální Poulíčkovu přihrávku.

Ohlasy po utkání

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): „Dneska to bylo pro diváka asi fantastické utkání. Šance zhruba 60 ku 40, s ofenzívou jsme maximálně spokojeni. Vytvořili jsme si strašně moc šancí, až na tu koncovku, která by mohla být lepší, trefovat víc bránu. Tím, že jsme hráli hodně ofenzivně, tak z toho pramenily samozřejmě nějaké věci dozadu, kde soupeř měl také pár přečíslení. Jinak si ale myslím velice dobrý výkon. Nepovedlo se nám poslední oslabení, tam jsme byli strašně rozlítaní, ale jinak to byl dobrý hokej. Mělo to pohyb, nasazení, šance a muselo se to asi líbit.“

Patrik Augusta (Bílí Tygři Liberec): „Soupeř byl kvalitní a byl lepší po většinu utkání. My jsme sem přijeli s mladým mužstvem, chtěli jsme vyzkoušet mladé obránce, jak budou hrát pod tlakem proti takhle kvalitnímu soupeři. Soupeř vyhrál zaslouženě. Chtěli jsme vidět mladé hráče, protože když se hraje na méně hráčů, tak jsou častěji na ledě a jsou víc vidět. V téhle fázi sezony starší hráči potrénovali jinak než v zápase.“

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

přát., 19. 8. 2021
PCE - LIB
5:3
10. kolo, 1. 10. 2021
LIB - PCE
3:4
25. kolo, 23. 11. 2021
PCE - LIB
2:3p
40. kolo, 9. 1. 2022
LIB - PCE
3:4p
55. kolo, 22. 2. 2022
PCE - LIB
1:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube