10.1.2021
Redakce

Dynamo nezvládlo třetí třetinu a prohrálo na ledě Litvínova

Druhý zápas ze série tří venkovních utkání odehrály Pardubice na severu Čech v Litvínově. První start v pardubickém dresu po návratu ze zámoří si připsal Filip Koffer a do branky se opět postavil Milan Klouček, který zejména v první periodě pochytal spoustu velkých šancí soupeře. I přes jeho kvalitní výkon Dynamo prohrálo 0:5 a z litvínovského ledu odjíždí s prázdnou.

Tipsport extraliga, 34. kolo, neděle 10.1.2021, Zimní stadion Ivana Hlinky

Litvínov

Dynamo Pardubice

5:0
1:0, 0:0, 4:0
Branky a nahrávky: 13:05 Balinskis (Pospíšil, Lukeš; 5/4), 41:19 F. Lukeš (Hübl, Pospíšil; 5/5), 45:09 Pospíšil (Lukeš, Hübl; 5/5), 46:58 Žejdl (Zdráhal, Jarůšek; 5/5), 52:31 Hanzl (Ščotka, Látal; 5/5). Rozhodčí: Kika, Sýkora – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. Střely na branku: 40:26 (19:6, 12:11, 11:9). Průběh utkání: 5:0.
Litvínov: Godla – Irving, Ščotka, Balinskis, Cibulskis, Štich, Demel, Kolář – Zdráhal, Žejdl, Jarůšek – Pospíšil, Hübl, Lukeš – Petružálek, Hanzl, Látal – Jícha, Helt, Zygmunt.
Dynamo Pardubice: Klouček – Kolář, Nakládal, Mikuš, Hrádek, Ďaloga, Vála, Holland – Paulovič, Poulíček, Blümel – Mandát, Kousal, Camara – Anděl, Roman, Kusý – Pochobradský, Rohlík, Koffer.

Komentář

Pardubice se v první třetině nemohly příliš dostat do tempa, Litvínov je přehrával, ale ztroskotával na výborně chytajícím Milanu Kloučkovi, jenž musel řešil celou řadu nepříjemností před svou brankou. Jarůšek se na něj snažil najít recept už ve čtvrté minutě, ale ze zajímavé pozice neuspěl a podobně se projevil také Pospíšil. V osmé minutě za pardubickým brankářem zvonila po úniku Františka Lukeše tyč. Cinknutí brankové konstrukce hosty nenakoplo, naopak o chvíli později musel být Klouček opět v pozoru. Na začátku 14. minuty Verva využila nabídnutou početní výhodu k otevření skóre utkání, když Uvis Janis Balinskis od modré propálil vše, co mu stálo v cestě, jelikož Klouček na jeho střelu neviděl přes změť těl před sebou.

Ve druhé periodě Východočeši výrazně přidali a jejich výkon se zlepšil. Nejprve se po návratu z kabin snažil prosadit Robert Kousal, ale jeho střelu vychytal Denis Godla. V polovině utkání se dostal do zajímavé příležitosti mezi kruhy Juraj Mikuš, jehož střela byla zblokována. Krátce poté hledal Mikuš Matěje Blümela, s jeho střeleckým pokusem si poradil Godla. Ve druhé dvacetiminutovce se hra vyrovnala i z pohledu střeleckých pokusů, ale ani jeden z celků se prosadit nedokázal.

Závěrečná část zápasu nezačala pro hosty ideálně, Lukeš s Hüblem se dostali až za obránce Hrádka, ale střela prvního zmíněného mířila mimo. Deset vteřin poté už však František Lukeš pohotovým zakončením pod horní tyč vstřelil svůj 250. gól v kariéře a posunul domácí blíže k vítězství – 2:0. Šanci otočit kormidlem utkání dostaly Pardubice po faulu Šticha, přesilovou hru ale nedokázaly využít. Naopak chvíli po jejím konci se do přečíslení dva na jednoho dostali Lukeš a Tomáš Pospíšil, jenž svižnou ranou mířil do odkryté části branky – 3:0.

Stejná situace se opakovala o dvě minuty později. Lukáš Žejdl si najel na přihrávku Zdráhala a překonal bezmocného Kloučka, který se nestihl přesunout k pravé tyči – 4:0. Blízko k prolomení čistého konta Godly měl kapitán Jakub Nakládal, jeho rána skončila jen na brankové konstrukci. Sedm minut před koncem se po střele Ščotky z levé strany se kotouč odrazil k Martinu Hanzlovi, jenž ho z předbrankového prostoru zasunul mezi tři tyče – 5:0. O korekci výsledku se ještě snažil Anthony Camara, ale ani ten po své dlouhé kličce do bekhendu nenašel recept na litvínovského brankáře. Svěřenci trenéra Richarda Krále tak odjíždí ze severu Čech bez vstřelené branky a bez zisku bodů.

Ohlasy po utkání

Vladimír Országh (HC Verva Litvínov):„My jsme samozřejmě velmi spokojení s hrou i výsledkem, chlapci si šli za vítězstvím po celý zápas. Bylo velmi důležité, že jsme dali gól na začátku třetí třetiny. Podržel nás Denis Godla, jsme za jeho nulu moc rádi, jsme také rádi za Františka Lukeše, který se dostal do klubu kanonýrů, ale dnes hráli výborně všichni hráči. Konečně nám tam také napadalo i více gólů. Byl to asi náš nejlepší zápas v sezoně.“

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): „Z naší strany je těžké hodnotit tohle utkání, které se nám absolutně nepovedlo. První půlku zápasu jsme byli ještě v autobuse. Trošku měřítko sneslo druhých deset minut druhé třetiny, ve třetí třetině jsme chtěli zápas dostat nějakým způsobem na naší stranu, bohužel jsme tam udělali nějaké chyby, hned nám ujeli do přečíslení, dostali jsme góly a pak už to bylo víceméně o ničem. Do utkání jsme nastoupili katastrofálně bez nasazení, bruslení, tohle nechceme tolerovat a určitě si promluvíme s některými hráči, protože tohle je prostě neakceptovatelné. Chtěli jsme hrát jen dopředu, z čehož samozřejmě byly během prvních pěti minut asi čtyři přečíslení, což je z naší strany nesmysl.“

Zápasy v sezóně

21. kolo, 27. 11. 2020
PCE - LIT
2:1
8. kolo, 15. 12. 2020
LIT - PCE
1:2sn
34. kolo, 10. 1. 2021
LIT - PCE
5:0
47. kolo, 21. 2. 2021
PCE - LIT
1:3

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Milan Klouček 60 42 37 5
Obránci G A +/- TM
Rhett Holland 0 0 0 0
Michal Hrádek 0 0 0 0
Juraj Mikuš 0 0 0 0
Jan Kolář 0 0 -1 2
Jakub Nakládal 0 0 -1 0
Marek Ďaloga 0 0 -3 0
Ondřej Vála 0 0 -3 0
Útočníci G A +/- TM
Anthony Camara 0 0 0 0
Robert Kousal 0 0 0 0
Matej Paulovič 0 0 0 0
Matěj Blümel 0 0 -1 0
Filip Koffer 0 0 -1 0
Denis Kusý 0 0 -1 0
Jan Mandát 0 0 -1 0
Patrik Poulíček 0 0 -1 0
Ondřej Roman 0 0 -1 0
Lukáš Anděl 0 0 -2 0
Michal Pochobradský 0 0 -2 0
Ondřej Rohlík 0 0 -2 0
HC Dynamo YouTube