11.10.2019
Redakce

Lídr z Liberce poražen! Rozhodly přesilovkové góly Tybora

PARDUBICE - Pohledný hokej nabídnul divákům duel s Bílými Tygry, ti však z východních Čech odjíždějí poraženi. Oproti favoritovi totiž Pardubičtí lépe zvládli začátek první i druhé třetiny a díky bojovnému výkonu a skvělé formě brankáře Kacetla vyhráli 3:2. Hned dvě branky zaznamenal Radoslav Tybor po přesilovkových souhrách s Robertem Kousalem. Souboj prvního s posledním tak zvládli lépe domácí a Dynamo po druhé za sebou získává tři body do tabulky Tipsport ELH.

Tipsport extraliga, 9. kolo, pátek 11.10.2019, enteria arena

Dynamo Pardubice

Bílí Tygři Liberec

3:2
1:1, 2:0, 0:1
Branky a nahrávky: 06:26 J. Kloz (Kusý, Poulíček; 5/5), 38:20 Tybor (R. Kousal, Hovorka; 5/4) 39:34 (R. Kousal, Kolář; 5/4) – 12:14 Birner (L. Hudáček, T. Hanousek; 5/5), 49:59 Birner (Bulíř; 5/5). Rozhodčí: Horák, Hradil – Kis, Lučan. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. Diváci: 7253. Střely na branku: 31:33. Zblokované střely: 16:15. Hity: 6:4. Vhazování: 25:35 . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2. Nejlepší hráči: Ondřej Kacetl – Michal Birner.
Dynamo Pardubice: Kacetl – Eklund, Holland, J. Kolář, Ivan, Mikuš, J. Zdráhal, Piché – Mandát, R. Kousal, Tybor – Látal, Blümel, Hovorka – Kusý, J. Kloz, Poulíček – Machala, Pochobradský, Matýs.
Bílí Tygři Liberec: Schwarz – T. Hanousek, Šmíd, Havlín, Derner, Graborenko, Kotvan, Knot – L. Hudáček, Bulíř, Birner – Lenc, Filippi, Marosz – Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok – M. Zachar, A. Musil, J. Vlach.

Komentář

Utkání se hned od začátku hrálo ve vysokém tempu a gólové šance byly k vidění na obou stranách. Již ve čtvrté minutě se do samostatného úniku dostal liberecký útočník Hudáček, jehož bekhendovou kličku skvěle vychytal Kacetl. Chvíli poté se po dobré přihrávce Blümela dostal do podobné šance Marek Hovorka, Schwarz byl ale připravený a jeho střelu vykryl lapačkou. Dobrý pohyb Dynama zkraje zápasu nakonec vyústil ve střelenou branku v sedmé minutě. Jan Kloz využil skvělou křižnou nabídku od Denise Kusého, vystřelil z voleje a Pardubice šly do vedení 1:0. Netrvalo ale dlouho a Liberec srovnal zásluhou Michala Birnera, který se prosadil ranou pod břevno. Oba celky si pak ještě vypracovaly nadějné příležitosti v přesilových hrách, brankáři však byli na svých místech a do druhé části se šlo za vyrovnaného stavu.

V jejím úvodu mohl zvýšit skóre Pochobradský, když tečoval střelu od modré, gólem však neskončila ani následná dorážka Machaly. Stejně jako v první třetině pak postupně získával převahu Liberec, Kacetl ale vynikl hned několika skvělými zákroky, dokonce i samostatný únik Marka Zachara skončil v jeho rukavici. Pardubickým dělala problém rozehrávka a často se dostávali pod tlak, dvě minuty před koncem ale fauloval Bulíř a po závaru před brankou hostí skóroval Radoslav Tybor po asistenci Roberta Kousala. Využitá přesilovka domácí hráče povzbudila, frustrovaný Lenc fauloval a po osmdesáti vteřinách se pak opakoval stejný scénář: spolupráce Kousal – Tybor vedla ke třetí brance Pardubic!

Do třetího dějství tak Dynamo šlo s náskokem dvou gólů. Liberec začal aktivně a hrál více s pukem, i tak ale opět Schwarze opět ohrozila dvojice útočníků z první formace. Tybor však Kousalovu nabídku minul. Deset minut před koncem pak přečíslení tři na dva skončilo gólem Libereckých, Michal Birner snížil střelou z mezikruží – 3:2. Domácí ale stále bojovali a i díky tomu získali přesilovou hru. V ní měl slibný pokus Eklund, jeho rána však skončila na hrudi libereckého brankáře, stejně jako příležitost Matěje Blümela. Závěrečný tlak již Pardubice zvládly. Dynamo tedy díky výhře opouští poslední příčku v tabulce a poprvé v sezoně získává ve dvou duelech po sobě tři body. Přidat další výhru můžou svěřenci Radka Bělohlava již v neděli proti Plzni.

Ohlasy po utkání

Radek Bělohlav (trenér HC Dynamo Pardubice): „Dali jsme tři góly v přesilovkách, to je náš velký nadstandard. Snažili jsme se na tom pracovat a měli jsme štěstí, povedlo se to. Můžeme říct, že jsme tomu šli naproti, udělali jsme spoustu chyb, ale nahradili jsme to bojovností a máme tři body s takovým týmem, jako je Liberec. Mohu pogratulovat týmu, že se o to popral do poslední minuty. Ideálu se to však ještě neblíží, nějaká obětavost tam je, ale já jsem typ, který by potřeboval víc pádů do střel a podobných věcí. Na můj vkus je to ještě hodně málo a nebo padáme špatně, takže na tom budeme pracovat.“

Jiří Kudrna (trenér Bílí Tygři Liberec): „Utkání v podstatě rozhodly přesilovky, my jsme tam dostali tři góly a sami jsme si dneska nepomohli sehranými přesilovkami. Ty nám v minulých utkáních vždycky pomohly, myslím si, že ve druhé třetině jsme tam měli spoustu šancí. Tam kdybychom šance proměnili, domácí by znervózněli. Je to škoda, protože příležitosti tam byly… A samozřejmě se nám dnes nepovedla oslabení a Dynamo přesilovky sehrálo dobře – tím se zápas rozhodl.“

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

9. kolo, 11. 10. 2019
PCE - LIB
3:2
22. kolo, 26. 11. 2019
LIB - PCE
3:2sn
35. kolo, 10. 1. 2020
LIB - PCE
5:2
48. kolo, 23. 2. 2020
PCE - LIB
1:4

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Ondřej Kacetl 60 33 31 2
Obránci G A +/- TM
Jan Kolář 0 1 -1 0
Oscar Eklund 0 0 0 0
Juraj Mikuš 0 0 0 0
Sébastien Piché 0 0 0 0
Jan Zdráhal 0 0 0 0
Rhett Holland 0 0 -1 0
Michal Ivan 0 0 -1 0
Útočníci G A +/- TM
Radoslav Tybor 2 0 0 0
Jan Kloz 1 0 0 0
Robert Kousal 0 2 0 0
Denis Kusý 0 1 0 0
Patrik Poulíček 0 1 0 0
Marek Hovorka 0 1 -1 0
Matěj Blümel 0 0 0 0
Ondřej Machala 0 0 0 0
Jan Mandát 0 0 0 0
Ondřej Matýs 0 0 0 0
Michal Pochobradský 0 0 0 0
Martin Látal 0 0 -1 0
HC Dynamo YouTube