27.9.2019
Redakce

Gól Hollanda na olomouckou Moru nestačil

OLOMOUC — Druhou výhru na soupeřově hřišti se Pardubicím přivézt nepodařilo. Na ledě Olomouce sice Dynamo na úvodní branku dokázalo reagovat, k zemi ho srazila až šťastná trefa zkušeného Irgla z poloviny utkání. Po porážce 1:3 zůstává pardubický tým po pěti zápasech na třech bodech.

Tipsport extraliga, 5. kolo, pátek 27.9.2019, Zimní stadion Olomouc

Olomouc

Dynamo Pardubice

3:1
1:1, 1:0, 1:0
Branky a nahrávky: 01:19 Strapáč (Irgl, Ondrušek; 5/5), 27:04 Irgl (Strapáč, Škůrek; 5/5), 59:59 Kolouch (Burian, Lukáš; 5/5) – 13:52 Holland (Harju, Mandát; 5/5). Rozhodčí: Šír, Veselý – Lučan, Kis. Vyloučení: 4:2. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 4197. Střely na branku: 23:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1. Nejlepší hráči: Zbyněk Irgl – Jakub Štěpánek.
Olomouc: Lukáš – Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, Jaroměřský, Švrček, Dujsík, Valenta – Ostřížek, J. Knotek, Klimek – Strapáč, Kolouch, Irgl – Burian, Nahodil, Olesz – V. Tomeček, Skladaný, Hecl.
Dynamo Pardubice: Štěpánek – Eklund, Holland, J. Kolář, Piché, Mikuš, J. Zdráhal, Ivan – Machala, Mandát, Hovorka – Harju, R. Kousal, J. Kloz – Látal, Poulíček, Rouha – Machač, Pochobradský, Matýs.

Komentář

V rámci pátého kola Tipsport extraligy Dynamo vyrazilo na led kohoutů, v neprospěch pardubického celku hovořila hovořila bilance z loňského ročníku, v němž Hanáci vyhráli tři ze čtyř vzájemných střetnutí a také dlouhá série porážek na olomouckém ledě. Pardubice totiž v plecharéně slavily vítězství naposledy na konci roku 2016.

V neprospěch hostů mluvil i vstup do zápasu, který vyšel Olomouci a už ve druhé minutě se dostal Petr Strapáč sám před Štěpánka, roztáhl si brankáře Pardubic a poslal puk do sítě. Několik dalších okamžiků převaha kohoutů na ledě ještě trvala, poté už se ale hráči Dynama vzpamatovali a srovnali tempo. V řadě případů se jim dařilo domácí hráče přehrávat. Ve čtrnácté minutě se pak Dynamo dočkalo odměny v podobě vyrovnání. Přečíslení dvou proti jednomu sice Východočechům nevyšlo, udrželi však útočné pásmo a Rhett Holand propálil Lukáše střelou od modré čáry.

Do druhé části vstoupili lépe domácí, ačkoliv tentokrát už svůj nástup rychlou brankou neokořenili. A to i přesto, že Klimek s Ostřížkem šli do přečíslení dvou proti jednomu, jelikož bránící Michal Ivan dobře zasáhl do jejich přihrávky. Ve 28. minutě už se ovšem skóre opět měnilo, kohouti šli do přečíslení tří proti jednomu, ve kterém Strapáč dostal kotouč na Zbyňka Irgla, který nadvakrát protlačil puk kolem betonu Štěpánka. Za Pardubice mohl odpovědět Matýs, který se natlačil před Lukáše, ale toho zastavil hákováním Skladaný. Ani dvě přesilovky v řadě ale Dynamu nepomohly vrátit se do hry, v té druhé naopak opět zahrozilo duo Strapáč a Irgl, ačkoliv tentokrát bez úspěchu.

Třetí třetina už se nesla v opatrnějším duchu a Pardubice opět začaly vystrkovat drápky, ve větších akcích jim ale bránila pevná olomoucká defenziva a Jan Lukáš. Zato Olomouc na druhé straně, ač spíše zpevnila obranu, dostávala se do jedné nebezpečné šance za druhou. Blízko třetí trefě byl například Skladaný, který tečoval nahození Hecla a poté se ještě pokoušel zamést puk kolem betonu Štěpánka. V závěru poté Pardubice vybojovaly přesilovku, kterou ještě navýšily odvoláním brankáře 50 vteřin před koncem a tehdy začalo být v Lukášově brankovišti opravdu horko. Kohouti už ale svůj náskok uhájili a čtyři desetiny před závěrečnou sirénou jejich vítězství zpečetil gólem do prázdné branky Petr Kolouch. Olomouc tak zvítězila 3:1 a natáhla šňůru domácích vítězství nad Pardubicemi o další zápas.

Ohlasy po utkání

Zdeněk Moták (trenér HC Olomouc): „Musím poděkovat svému týmu, který zvrátil nepříznivý vývoj zápasu. Ač jsme šli v první třetině do vedení, byli jsme špatní. V kabině jsme si řekli, že to tak nejde a že musí dál hrát úplně jiné mužstvo. Od druhé části byl výkon lepší, měl slušné parametry. Stále to není to, co si představujeme. Je to syrové a neučesané, nicméně doufám, že se to bude zlepšovat s přibývajícími zápasy. Máme důležité tři body, Pardubice hrály výborně."

Radek Bělohlav (asistent trenéra HC Dynamo Pardubice): „Musím říci, že jsme měli první třetinu o gól nebo o dva vyhrát. Ta se nám povedla, ale nejsme schopní dát více branek. Ve druhé třetině jsme byli již o krok pozadu. Když nezačneme dávat góly, tak si nemůžeme dovolit luxus branky dostávat a tím pádem nebudeme vyhrávat zápasy."

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

5. kolo, 27. 9. 2019
OLO - PCE
3:1
18. kolo, 15. 11. 2019
PCE - OLO
1:2p
31. kolo, 28. 12. 2019
OLO - PCE
1:2
44. kolo, 14. 1. 2020
PCE - OLO
3:2sn

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Jakub Štěpánek 59 20 18 2
Obránci G A +/- TM
Rhett Holland 1 0 1 0
Oscar Eklund 0 0 0 2
Michal Ivan 0 0 0 0
Juraj Mikuš 0 0 0 0
Jan Zdráhal 0 0 0 0
Jan Kolář 0 0 -2 0
Sébastien Piché 0 0 -2 0
Útočníci G A +/- TM
Jan Mandát 0 1 0 0
Johan Harju 0 1 -2 0
Michal Machač 0 0 0 2
Martin Látal 0 0 0 0
Ondřej Machala 0 0 0 0
Ondřej Matýs 0 0 0 0
Michal Pochobradský 0 0 0 0
Michal Rouha 0 0 0 0
Marek Hovorka 0 0 -1 0
Jan Kloz 0 0 -1 0
Robert Kousal 0 0 -2 0
Patrik Poulíček 0 0 -2 0
HC Dynamo YouTube